Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

VISITA D’ALUMNES A L’EXPOSICIÓ “L’ESCOLA DELS NOSTRES PADRINS I PADRINES”


Els alumnes de quart i sisè de del col·legi Gabriel Comas i Ribas d’Esporles visitaren l’exposició "L’escola dels nostres padrins i padrines" que l’Arxiu-Museu de l’Educació, depenent de la Conselleria d’Educació i Cultura, ha presentat a “Sa Fàbrica “ d’Esporles.
La visita fou guiada pels membres de l’ARXIU-MUSEU. Joan Cánovas, Toni Aulí i Jaume Soler.  Els alumnes feren moltes preguntes sobre els materials exposats i la forma d'anar a classe en aquells moments.
Les diverses peces que es presenten pertanyen al fons del museu i fan especial referència a la simbologia, materials i altres elements que es trobaven a les aules durant la República i la dictadura franquista.
A més dels icones i fotos de cadascuns dels períodes, els nins i nines pogueren contemplar a la mostra un bon número d’elements propis de l’educació del moment, com les sabates "gorila", un “maridet”, un “racó de costura”, “maletes i material escolar:..”, a més d’un bon grapat de fotografies de les antigues escoles esporlerines; així com dels infants que hi acudien.
La mostra ha resultat un èxit total.

 

gabrielcomasjuny13a_dim.JPG gabrielcomasjuny13b._dimJPG.jpg