Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

75778867bis.jpg

TRENCACLOSQUES DE CONTES INFANTILS

DATACIÓ:  ANYS 50

PROCEDÈNCIA: CESSIÓ FAMÍLIA PINYA AGUILÓ

NIG: A 1998

ESTAT DE CONSERVACIÓ: MOLT BO

Un trencaclosques, també conegut com a puzle, és un joc que consisteix en reconstruir una determinada figura tot combinant correctament peces encunyades, a vegades de perfil irregular (fetes de cartró, plàstic, fusta, etc.); en què hi ha una part de la figura total, la qual pot sol ser plana, per bé que n'hi ha de tridimensionals.

Més genèricament, un trencaclosques és, així mateix, un problema o endevinalla de difícil comprensió o resolució i que desafia l'enginy, la inventiva, l'habilitat...

Els trencaclosques són concebuts sovint com una forma d'entreteniment, però són útils per a desenvolupar el sentit de representació espacial i també poden derivar del plantejament de seriosos problemes matemàtics. En aquests casos, la troballa de la solució pot ser una contribució important a la recerca matemàtica.

En aquest cas es tracta d’un trencaclosques de daus. Està compost per 20 daus de 4’10 cm de costat que representen 6 contes populars. Ve presentat en capsa de cartró i du 5 làmines a color que juntament amb la làmina de la capsa, ajuden a completar el joc.

 

Els jocs són:

·        La bella dorment

·        Na ventafocs

·        El moix amb botes

·        Blancaneus i els nanets

·        Hansel i Gretel

·        Na Caputxeta vermella.

Capsa: 23x19 cm

Cada cub: 4’10 cm de costat. Fabricat amb cartro amb paper de color aferrat.

Estat de conservació: molt bo.

75778867.jpg