Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

PROJECTOR DE CINEMA

 

peçaoct14amicro.JPG

 

MARCA: ERNEMANN UNOPTIKON

Aquest mes d’octubre, l’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) presenta com a Peça del Mes un projector de pel·lícules de la primera meitat del segle XX. L’aparell, de la marca Ernemann Unoptikon de Dresden, es troba en excel·lents condicions de conservació.

Aquesta peça va ser cedida, ara fa deu anys, per la senyora Pilar Ventayol Laurelio.

Les primeres dates de fabricació que hem trobat estan compreses dins el període que va de l’any 1924 a l’any 1930 (Signatura Geschichte), però sabem que es va continuar fabricant fins pràcticament els anys quaranta.

 

peçaoct14bmicro.JPG

 
El projector, que pesa aproximadament 900 grams, és dins la caixa original (mida 15 x 25 x 25 cm). El llum de projecció és l’inicial Philips (100W amb bobina de debanat especial per a una font àmplia.) El llum és bo; l’aparell s’encén amb el petit botó de la part posterior; el cable, recobert de fil de cotó, va unit a un endoll de porcellana de dos pols.

Aprofitam per recordar que l’AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59, d’Inca, pot ser visitat tant pels escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar cita prèvia telefonant al 971504279 o enviant un correu electrònic a ameib@dgoifp.caib.es.

A la nostra pàgina web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes que presentam, informació sobre les exposicions realitzades i les conferències sobre mestres depurats a la Guerra Civil, així com altres temàtiques relacionades amb el món educatiu.

Ben aviat us informarem sobre les activitats desenvolupades fora del centre.

Salutacions,

Equip AMEIB