Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

"EL MAGO ELECTRÓNICO"

 

 mig1.jpg

Datació: Anys 50

Procedència: Maria Isabel Bertrán Sánchez

NIG: A - 2097

Tractament: Restauració

 

Fabricat per JUEGOS EDUCATIVOS CEFA: "Celulosa Fabril". L'any 1946 fou fundada per Eduardo Blanchard Castillo, començant a fabricar capsules de cel·lulosa per a taps de botelles, i diversos productes de farmàcia i químics (gelatines, sacarines i sabons).

No fou fins la dècada dels 60, quan Cefa s'introdueix i desenvolupa la seva pròpia línia de juguetes i diversos estris per a la llar. L'any 1992 Cefa elimina la línia d'estris per a la llar i separa la divisió de juguetes en altra empresa denominada Cefa Toys, amb el que "Cefa" es dedicarà solament al sector de l'automoció.
Cefa Toys segueix encara dedicada al sector de les juguetes oferint un ampli catàleg.

 

 

Anem a recordar el joc educatiu "El maravilloso MAGO ELECTRÓNICO", que, de veritat tenia poc de mag i molt menys d'electrònic...

 

Fabricat en cartró i baquelita.


Quan obrim la caixa trobam distints fulls de paper on podem apreciar dues circumferències amb múltiples colors i distintes temàtiques. A la part de l'esquerra hi ha les preguntes i a la dreta les respostes.

La temàtica era referent a literatura, esports, cultura, ciències i el millor és que en la part posterior n'hi ha altres diferents.... - història, geografia, cultura general... i una que es troba en blanc per poder elaborar un mateix les preguntes i respostes.

 

El funcionament del joc educatiu era i és, col·locar el mag electrònic a la circumferència de la part esquerra del tauler en el forat "preguntas", per encletxar-lo apropiadament. Havíem de tenir esment a una ranura que tenia el mag i la base, girar-lo fins la pregunta que volíem formular-li, i posteriorment col·locar-lo sobre el centre de la circumferència - mirallet de la dreta, amb el que increïblement el mag electrònic ens responia amb la solució correcta.


Al principi, te creies que la jugueta era electrònica, llavors pensaves que, tal vegada, hi havia alguna màgia; i finalment intentaves investigar el perquè d'allò.

Llavors al no trobar misteriosos engranatges petitons, te n'adonaves que tot aquell estava basat en un iman i les desconeixença de les forces magnètiques que encara no havies estudiat. Però anys després encara és màgic.

 

Altres models del "Mago Electrónico":