Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

MICROSCOPI

El microscopi que hem seleccionat com a peça del mes és monocular de la famosa marca ENOSA i disposa de tres lents de 4/0.10, 25/0.42 i 10/0.35. Funciona perfectament utilitzant el mirall o també amb llum natural.

 L’aparell fou cedit a l’AMEIB, juntament amb altres materials, pel CEIP Marian Aguiló l’any 2008 i està registrat amb el número 2150 ala base d’objectes (A) de la secció Museu de l’AMEIB. Presenta un molt bon estat de conservació.

El microscopi és un instrument òptic constituït per dos sistemes de lents -l'ocular i l'objectiu- que permeten augmentar extraordinàriament la magnitud de la mostra per observar, fent perceptible allò que no es veu a simple vista.

Microscopi%20bo.jpg

Aprofitam per recordar que l’AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59, d’Inca, pot ser visitat tant per escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar cita prèvia telefonant al 971504279 o enviant un e-mail a ameib@dgoifp.caib.es.

 

A la nostra pàgina web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes que anam presentant, informacions sobre les exposicions realitzades i les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil, així com altres temàtiques relacionades amb el món educatiu.