Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

Distints cursos del col·legi "Es Puig" visitaren l'exposició organitzada per l'AMEIB

 

 

Els escolars de distints cursos del col.legi "Es Puig" de Lloseta visitaren l’exposició "L’escola a ca Ses Monges" que l’Ajuntament de Lloseta presenta aquestes festes de Nadal conjuntament amb l’Arxiu-Museu de l’Educació, depenent de la Conselleria d’Educació i Cultura.

El batle de Lloseta, Bernat Coll, i la regidora, Pepi González, acompanyaren la visita, que en alguns moments recreava l’escola dels anys cinquanta de forma dramatitzada per donar-li un caire més realista, seguida amb molt interès per part dels nins i nines de l’escola. Els alumnes feren moltes preguntes sobre les peces exposades i la forma d'anar a classe en aquells moments. Els membres de l’AMEIB s’encarregaren d’oferir-los tot tipus d’informació sobre el tema.

Les diverses peces que es presenten pertanyents al fons del museu, fan especial referència a la simbologia, materials i altres elements que es trobaven a les aules durant la dictadura franquista.

A més de les fotos de Franco i José Antonio, s´hi poden contemplar a la mostra un bon nombre d’elements religiosos, no oblidem que es presenta a una aula on impartien classe les monges; i altres com sabates "gorila", un escut d’Espanya de "una, grande y libre"; el darrer "parte de guerra", un quadre de "los gloriosos héroes de la magna cruzada", la bandera d’Espanya que s’emprava llavors...

L’AMEIB i l’ajuntament d’Inca tenen previst inaugurar el 15 de gener una exposició relacionada amb l’àrea de ciències naturals, a l’aula situada al Parc des Serral de Ses Monges.

De la mateixa manera, també amb col·laboració amb l’ajuntament d’Inca, s’obrirà al Casal de Cas Metge Cifre, una mostra de material educatiu històric que es pretén pugui ser visitada per tots els centres de Mallorca que ho desitgin.

 

1.JPG 2esc.JPG
3esc.JPG 4esc.JPG