Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

"MAPA D’ESPANYA TEMÀTIC"

peçafebrer13prop.JPG

 

L’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) presenta com a peça del mes de FEBRER un "Mapa d’Espanya Temàtic", centrat en la indústria i la mineria.

 

Aquest mapa no era massa habitual als centres i fou donat l’octubre de 1997 per part de l’IES Joan Alcover de Palma a la nostra institució.

 

Està catalogat amb el número 192 de la col·lecció de mapes. Té unes mesures de 0’95x1’18 i és de paper inserit sobre dues motllures. Té un bon estat de conservació.

 

Editat per Lluís Vives a Saragossa, no té autor conegut i es presenta a escala 1:1.200.000. Encara que no està determinat l’any de l’edició entenem que pertany als anys seixanta

 

Evidentment, es presenta Espanya dividida en províncies i a cadascuna d’elles s’hi especifiquen les principals indústries i activitats mineres. Així damunt Mallorca hi trobam el vidre,el calçat i indústria tèxtil, a Menorca el formatge; mentre que a Eivissa hi destaca la sal.

 

L’AMEIB i l’ajuntament d’Inca ofereixen als centres escolars la possibilitat de visitar l’exposició "Vida i natura al Serral·",relacionada amb l’àrea de ciències naturals, a l’aula situada al Parc des Serral de Ses Monges.

De la mateixa manera, també amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca, al Casal de Cas Metge Cifre, hi trobareu la mostra "L’escola d’un temps. 1900-1975", sobre material educatiu històric.

 

Per a les Visites Guiades es pot concertar cita prèvia cridant al 971504279 o enviant un correu electrònic a:

ameib@dgoifp.caib.es

 

A la nostra plana web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes del passat curs, informacions sobre les exposicions realitzades, les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil: així com la participació a les Jornades d’Estudis locals de Sóller i d’Inca.

Dilluns, dia 4 de febrer, a les 19 hores oferim a la Biblioteca de Llubí una conferència sobre "La depuració del magisteri a les Illes. 1935-1940"