Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

Conjunt de figures i cossos geomètrics

El mes de desembre, l'AMEIB (Arxiu-Museu de l'Educació de les Illes Balears) presenta com a Peça del Mes un Conjunt de figures i cossos geomètrics.

L'estudi de les figures i els cossos geomètrics ha estat sempre un dels continguts essencials a l'assignatura de matemàtiques. Des de temps immemorials, els alumnes han tengut al seu abast aquestes peculiars figuretes de cartró o de fusta amb les quals han pogut descobrir diferents formes que després han identificat en la vida quotidiana.

Tot i això, el concepte de figura geomètrica és més simple que el de cos. És únicament un conjunt de punts. Són exemples de figures geomètriques el punt, la recta, l'angle, el triangle, el quadrat i el cercle.

Els cossos geomètrics són figures geomètriques amb volum, és a dir, enlloc de dues dimensions en tenen tres. Alguns dels exemples de cossos que més s'han treballat a l'escola són: prismes, piràmides, cossos de revolució...

Aprofitam per recordar que l'AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59 d'Inca, pot ser visitat tant per escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar prèvia cridant al 971504279 o enviant un e-mail a ameib@dgoifp.caib.es.

El proper dia 19  a les 19 h. l'equip de l'AMEIB  celebrarà a la sala d'actes de la Biblioteca de Sineu una conferència sobre La depuració del Magisteri: Mestres de Sineu 1935-1940.

També a partir del dia 23, dins l'apartat d'exposicions itinerants, a l'Escola Pública de Lloret, hi haurà l'exposició l'Escola dels nostres padrins

A la nostra plana web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes que anam presentant, informacions sobre les exposicions realitzades i les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil; així com d'altres temàtiques relacionades amb el món educatiu. 

 

MESTRES DE LES ESCOLES PÚBLIQUES DE SÓLLER I FORNALUTX DURANT LA POSTGUERRA.pptMESTRES DE LES ESCOLES PÚBLIQUES DE SÓLLER I FORNALUTX DURANT LA POSTGUERRA.ppt

 

pesa reduida.jpg

 

pesa1reduida.jpg