Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

EXPOSICIÓ A CAS METGE CIFRE D’INCA

L’Arxiu-Museu de L'Educació de les Illes Balears (AMEIB), i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca inauguraren dijous 24 de gener l’exposició "L’escola d’un temps. 1900-1975", i comptarem amb l’assistència del batle d’Inca, el sr. Rafel Torres, i de representants de la Direcció general d’ordenació, Innovació i Formació

L’objectiu d’aquesta exposició, que es podrà visitar fins al 7 d’abril, és posar a l’abast dels escolars i del públic en general part dels fons de l’AMEIB. Al mateix temps es pretén que els visitants puguin conèixer bona part dels elements propis de les escoles i de l’educació del segle XX i de forma especial a Mallorca.

A la mostra es podran veure una aula de la República, acompanyada de simbologia pròpia del moment: escut d’una escola de l’època, títols i diplomes republicans...; així com una altra aula que representa l’educació del franquisme, també amb els símbols del règim de la dictadura, i fotos de Primo de Rivera i el general Franco.

També, hi trobarem elements propis de l'educació de la primera meitat del segle XX amb alguna peça concreta de períodes anteriors i posteriors. Destacam, per exemple, un conjunt de maletes de diversos materials des de llibres fermats amb una corretja a petites maletes de cartró amb dibuixos a color, materials educatius, un llibre amb les nòmines dels mestres d’Inca i altres poblacions, mapes, projectors de cine, màquines d'escriure, un "power point" de finals del segle XIX- principis del XX, un àbac de fusta,... peces totes elles que pertanyen a l'Arxiu-Museu de l'Educació de les Illes Balears amb seu a Inca.

Aquesta exposició es presentarà a l’emblemàtic Casal de Cas Metge Cifre i és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament i l’AMEIB. Estarà oberta a les escoles d’Inca i de Mallorca i s’han previst visites guiades. Unes visites guiades que s’han de sol·licitar amb antelació a l’AMEIB 971504279 o bé a ameib@dgoifp.caib.es

Els horabaixes estarà oberta al públic en general.

 

2esc.jpg 3esc.jpg
4esc.jpg 5esc.jpg

expo cas metge cifre.jpg