Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “L’ESCOLA DELS NOSTRES PADRINS”, A LLORET DE VISTALEGRE



1r.JPG

Amb la presència del batle, Joan Jaume, i de diversos regidors, ha tingut lloc avui  dimarts la inauguració de l’exposició “L’escola dels nostres padrins”, que l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears presenta aquests dies de Nadal. La mostra es podrà visitar fins al 10 de gener al CP Antònia Alzina, de Lloret de Vistalegre.

 

2r.JPG

A “L’escola dels nostres padrins” es mostra com eren una aula de la República i un aula de l’escola del Franquisme, amb la simbologia pròpia de cada una.

A l’exposició, també s’hi poden veure maletes de cartó, les sabates Gorila  i la pilota verda que l’acompanyava, mapes, materials didàctics elaborats pels mestres, etc.

 

3r.JPG

D’altres peces exposades que destaquen són l’aparell que podríem anomenar l’antecedent dels actuals PowerPoint (i que està datat a finals del segle XIX), un àbac de peu dels anys trenta, un quadern de classe d’una alumna de l’Escola Normal de Mestres de la mateixa època, etc.

 

Durant el període d’obertura de l’exposició hi ha previstes diverses visites guiades a alumnes de la mateixa escola on s’ubica.