Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

GRAN ÈXIT DE L’EXPOSICIÓ "L’ESCOLA DELS NOSTRES PADRINS I PADRINES" A CONSELL

Un gran èxit de públic tingué l’exposició "L’escola dels nostres padrins i padrines" que aquests dies passats presentà a Cas Txeco de Consell l’Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears.

El president del Parlament, Pere Rotger, el batle, Andreu Rotger, diputats, batles de la contrada i regidors del municipi visitaren la mostra i foren atesos per l’equip de l’AMEIB al complet.

A "L’escola dels nostres padrins i padrines" es mostren com era l’escola rural de principis de segle, una aula de la República i una aula de l’escola del franquisme, amb els símbols propis.

A l’exposició, també s’hi pogueren veure maletes de cartró, les sabates "gorila" i la pilota verda que l’acompanyava, vestits de primera comunió, mapes, materials didàctics elaborats pels mestres...

Altres materials que destacaren són l’aparell que podríem denominar com l’antecedent dels actuals "power point" i que està datat a finals del segle XIX, un àbac de peu dels anys trenta, un quadern de classe d’una alumna de l’Escola Normal de Mestres de la mateixa època...

Els alumnes del CP Bartomeu Ordines, un total de vuit grups, visitaren l’exposició. Els membres de l’AMEIB els oferiren una visita guiada d’uns trenta minuts de durada a cadascun dels cursos, amb una acurada explicació sobre els elements que conformaven la mostra.

Imagen 052esc.jpg Imagen 072esc.jpg
Imagen 076esc.jpg Imagen 080esc.jpg