Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

Làmina Josette adaptada.jpg

CARTELL DE CONVERSACIÓ DE PREESCOLAR
“POUR FAIRE PARLER NOS PETITS”

 

10.- JOSETTE VA EN VISITE.
FERNAND NATHAN,
EDITEUR PARIS

 

DATACIÓ: ANYS 1920
PROCEDÈNCIA: CP VERGE DEL CARME
NIG: A 716
TRACTAMENT: VASA NOVA

Aquest mes de setembre presentam una làmina utilitzada per aprendre vocabulari en llengua francesa i dirigida als més petits.

La presenta la casa Nathan editors, amb Fernand Nathan al capdavant. Aquest editor va agafar fama a França entre les dues guerres mundials, posant en marxa jocs educatius, desenvolupant al mateix temps revistes i col·leccions educatives per a joves.

Mitjançant la creació dels jocs educatius, s’estén a les escoles el concepte de “l’educació és divertida”. Els jocs educatius Nathan experimenten un gran èxit a les escoles bressol, incloent “bingos de colors”, “flors dòmino” “lotos d’animals”; bàsicament utilitzats per a l’adquisició de vocabulari i la correcció de la parla, envoltant-se de molts artistes que creen les imatges decoratives, acolorides i informatives.

Convençut de la capacitat d’atracció i interès de la imatge, complement indispensable per al text, va percebre la importància que la pedagogia moderna atorga a la il·lustració. Al 1933 tracta també d’adaptar aquest principi al sistema escolar, llançant una revista que fa de l’observació la base mateixa de les lliçons.

Durant tots aquests anys, edicions Nathan està gaudint d’un èxit sense precedents, ajudant als professionals de l’educació, amb tot tipus de recursos, ja siguin jocs educatius o llibres de text, tant per al treball dins l’aula com específics per a l’atenció a la diversitat.