Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

INAUGURADA L’EXPOSICIÓ “L’ESCOLA DELS NOSTRES PADRINS” A BINISSALEM

binissalem1micro.JPG
Amb la presència del batle, Jeroni Salom, distints regidors i un nombrós públic dimecres vespre es procedí a la inauguració de l’exposició “L’escola dels nostres padrins”, que presenta l’Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears de forma conjunta amb l’ajuntament, al Casal de Ca’n Gelabert i amb motiu de la Fira de la Pedra.


binissalem2micro.JPG
En el conjunt de les peces exposades, destaca el “Cuadro Gramatical”, un nou sistema d’ensenyament de la gramàtica; de principis del segle XX; i, que seria comparable al “power point” actual. Aquesta peça prové de l’antiga escola graduada de Binissalem.
binissalem3micro.JPG
La mostra romandrà oberta fins dia 21 de juny i podrà ser visitada en horari d’horabaixa.

binissalem4micro.JPG

Els propers dies està previst que els alumnes del municipi passin a conèixer els materials exposats a Can Gelabert.

ELS MÉS PETITS CONEIXEN L’ESCOLA DELS SEUS PADRINS


El més petits de l’escola, és a dir, els nins i nines des de tres fins a set anys del col·legi l’Assumpció de Binissalem visitaren l’exposició “L’escola dels nostres padrins”, que fins dia 21 de juny es pot contemplar al casal de Can Gelabert.

Els infants es mostraren interessats especialment en el pupitres amb tapa o en els tinters i plomes que es mostren; així com amb les pissarres i la campaneta que emprava el mestre o la mestra per demanar silenci...

També, els agradaren molt les fotografies antigues de nins i nines anant a “costura”, una vestimenta i unes maletes que res tenen a veure amb l’actualitat.

La visita dels més petits de l’escola la realitzaren acompanyats de les seves mestres i amb el suport dels membres de l’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears), entitat organitzadora d’aquesta mostra.

Imagen 117.jpg Imagen 128.jpg