Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

“COMPENDIO DE ARITMÉTICA”

 de Francisco Civera

Llibre%20primera%20plana[1]_site.JPG


El llibre “Compendio de Aritmética" de Francisco Civera (Maestro de instrucción primaria superior con opción al profesorado e inspecciones de provincia) fou editat a Palma. Impremta de D. Felipe Guasp, 1863.
Aquesta obra fou entregada a l’AMEIB el passat mes de setembre pel mestre i llibreter de vell, EDUARD CONNOLLY, a qui volem agrair sincerament la donació.
El seu estat de conservació és BO, tot tenint en compte que té una antiguitat de 150 anys, és a dir, un segle i mig. L’obra sembla que pertanyia a María Aguado y Simó, tal i com està cal·ligrafiat al petit llibre de noranta-set pàgines, on es recullen les explicacions per realitzar distintes operacions matemàtiques.
Segons l’enciclopèdia de Mallorca, Civera és també l'autor de "Las cuatro operaciones fundamentales de la aritmética y tablas de pesas y medidas", publicat el mateix any.
L'autor, considerat com a molt bon matemàtic i reconegut pedagog, era l'home de Alberta Giménez, la més coneguda com “Madre Alberta Giménez”,  professora i fundadora de la congregació de les Religioses de la Puresa de Maria.
Els pares d’ella confiaren la seva educació a Francisco Civera, que dirigia un col·legi a Palma.
La seva relació acabà en noces. Civera i Giménez es casaren el 7 d’abril de 1860 i treballaren junts en el món educatiu.
De fet, Alberta Giménez signava moltes cartes seves com V. de Francisco CIVERA

 

Llibre%20obert[1]_site.JPG