Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

“MATERIAL DIDÀCTIC DE LA MESTRA TRESPALLÉ”

juny14a_micro.JPG

 

Per acabar aquest curs escolar l’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) presenta com a peça del mes de juny, una “Selecció de material didàctic, de la mestra Maria Trespallé”.

El material escollit forma part del legat de la mestra Maria Trespallé Enseñat. Com molts mestres de la seva època i de tots els temps, Trespallé elaborà una gran quantitat de materials per poder treballar a l’aula.

En aquesta ocasió, hem seleccionat tres jocs didàctics. “Dominó de noms de flors”, Joc de diferències en un mateix dibuix” i “Cartons de lectura imatge-paraula”; que conformen sols una mostra del material d’aquesta mestra, i que es troba al fons de l’AMEIB.

Aquests materials didàctics que foren realitzats i utilitzats al llarg de la seva tasca docent, pertanyen als anys cinquanta-seixanta, presenten l’estètica del moment i mostren una gran qualitat per poder emprar amb els infants a l’escola.

La mestra, Maria Trespallé, neix a Maó l’any 1917. Començà a fer feina  l’any trenta-set a Felanitx, cobrant tres mil pessetes anuals. Després de treballar a distints centres acabà la seva trajectòria professional a l’escola de Pràctiques, de Palma.

Precisament, fou aquest centre, a través del seu director, el que va fer la cessió dels materials pedagògics de la mestra a l’AMEIB. La cessió està datada el mes de desembre de 2004.

Aquesta peça del mes de juny es pot contemplar dins una vitrina, al hall del nostre edifici.

 

juny14b_micro.JPG

EXPOSICIÓ A BINISSALEM


Per tancar el cicle d’exposicions del curs escolar. l’AMEIB presenta la seva exposició itinerant a Binissalem. “L’escola dels nostres padrins”, es podrà visitar fins dia 21 de juny, al Casal de Can Gelabert en horari d’horabaixa.

Per a aquesta mostra, s’han previst visites guiades per als escolars dels centres de Binissalem.

Aprofitam per recordar que l’AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59 d’Inca pot ser visitat tant per escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar prèvia cridant al 971504279 o enviant un e-mail a ameib@dgoifp.caib.es.

A la nostra pàgina web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes que anam presentant, informacions sobre les exposicions realitzades i les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil; així com d’altres temàtiques relacionades amb el món educatiu.

 

juny14c_micro.JPG