Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

“L’ESCOLA DELS NOSTRES PADRINS I PADRINES” A ESPORLES

Acompanyada d’una mostra de fotos antigues
GRAN PARTICIPACIÓ A L’EXPOSICIÓ “L’ESCOLA D’ELS NOSTRES PADRINS I PADRINES” A ESPORLES

Una gran nombre de persones assistí a la inauguració de l’exposició “L’escola dels nostres padrins i padrines” que tingué lloc divendres a l’espai expositiu de “Sa Fàbrica” de l’ajuntament d’Esporles: i que ha preparat l’equip de l’Arxiu-Museu de l’educació de les Illes Balears.
Hi assistí, entre d’altres el batle Miquel Ensenyat i la regidora Maria Ramon.
L’acte s’obrí amb una conferència sobre “La depuració del magisteri. 1936-1940. Els mestres d’Esporles”, que oferiren Antoni Auli, Joan Cánovas i Jaume Soler, membres de l’AMEIB.
L’objectiu d’aquesta exposició és que els visitants puguin conèixer bona part dels elements propis de les escoles i de l’educació del segle XX i de forma especial a Mallorca. En els cas d’Esporles es complementa l’exposició amb més d’una quarantena de fotografies antigues relacionades amb el món educatiu, cedides per famílies del municipi.
A la mostra es pot contemplar una aula de la República, acompanyada de simbologia pròpia del moment: escut d’una escola de l’època, títols i diplomes republicans...;així com una altra aula que representa l’educació del franquisme, també amb els símbols del règim de la dictadura, i fotos de Primo de Rivera i el general Franco.
També, hi trobam elements propis de l'educació de la primera meitat del segle XX amb alguna peça concreta de períodes anteriors i posteriors. Destacam, per exemple, un conjunt de maletes de diversos materials des de llibres fermats amb una corretja a petites maletes de cartró amb dibuixos a color, materials educatius, un llibre amb les nòmines dels mestres del poble... 



Cartell Expo i conferencia Esporles.jpg

Imagen 032 01.jpg

Imagen 034 01.jpg

Imagen 038 01.jpg

Imagen 043 01.jpg

VISITA ALUMNES-1.JPG