Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

EXPOSICIÓ "L’ESCOLA D’UN TEMPS" A LLUBÍ

Amb la presència del batle, Joan Ramis, i de distints regidors fou inaugurada l’exposició "L’escola d’un temps", que presenta l’Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears (AMEIB) al muncipi de Llubí, amb motiu de la Fira de la Mel.

La mostra romandrà oberta al Casal d’Entitats Ciutadanes fins dia 27, dia de la celebració de la Fira Tradicional.

 

A "L’escola d’un temps" es mostren com era una aula de la República i una aula de l’escola del franquisme; amb els símbols propis de cadascuna d’elles.

A l’exposició, també s’hi pogueren veure maletes de cartró, les sabates "gorila" i la pilota verda que l’acompanyava, vestits de primera comunió, mapes, materials didàctics elaborats pels mestres...

Altres materials que destacaren són l’aparell que podríem denominar com l’antecedent dels actuals "power point" i que està datat a finals del segle XIX, un àbac de peu dels anys trenta, un quadern de classe d’una alumna de l’Escola Normal de Mestres de la mateixa època...

Els alumnes del CP Duran Estrany visitaren l’exposició. Els membres de l’AMEIB els oferiren una visita guiada amb una explicació sobre els elements que conformaven la mostra. Els nins i nines llubiners es mostraren molt interessats i feren un bon grapat de preguntes sobre les peces i material exposats, així com els moments històrics que representen.

 

llubí2esc.JPG llubí3esc.JPG