Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

A1553.jpg

EL SÚPER 8 m/m EDUCATIU

PEL·LÍCULES EDUCATIVES EGB

DATACIÓ: 1981

PROCEDÈNCIA: CENTRE D'EDICIONS. SECCIÓ DE MATERIAL DIDÀCTIC I DIVULGACIÓ EDUCATIVA

NIG: A1553 i A1554

ESTAT DE CONSERVACIÓ: BO

El projector de súper 8 m/m: Abans de la aparició del vídeo digital, el Súper 8 va ser el primer intent de la indústria fotogràfica de popularitzar el cinema entre el públic. L’any 1965 Kodak va patentar el sistema de cinema domèstic en color amb pel·lícula de 8 mil·límetres que permetia als aficionats enregistrar escenes quotidianes, celebracions o esdeveniments amb una càmera senzilla i amb una bona qualitat d’imatge. La pel·lícula s’havia de revelar en un laboratori i posteriorment es podia editar (bàsicament tallar i enganxar).

A finals dels anys 70 i principis del 80 es va popularitzar com a recurs educatiu. El projector era portàtil i relativament fàcil de fer servir. La imatge es projectava a una pantalla o en una paret blanca. Aquest és un Eumig MARK S 802 fabricat a Austria entre 1972 i 1975. Reprodueix pel·lícules sonores (té altaveu incorporat) i té dues velocitats: 18 i 24 imatges per segon.

Les pel·lícules educatives: es tracta d’una col·lecció de pel·lícules basades en els temaris del Ministeri d’Educació Nacional sobre l’Educació General Bàsica (EGB). Els nou temes triats eren: anatomia, biologia, botànica, física, geografia, geologia, química zoologia i història de l’art. El format era Súper 8 m/m (bobina 90 m.), comentades en castellà i una duració que oscil·lava entre els cinc i els onze minuts. L’edició la va realitzar, l’any 1981, l’empresa Aries Films SA amb seu a Barcelona i Madrid.

xcentric_10_11_05_hamlyn_trivino_02 (2).jpg