Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

“BOLLA DEL MÓN DELS ANYS VINT”, PEÇA DEL MES DE DESEMBRE.

 

desembre12esc.JPG

 

L’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) acaba l’any 2012 presentant com a peça del mes una “Bolla del món”, datada als anys vint.

La bolla o esfera és una peça que té unes mides de 0’48x0’25x0,22 i presenta una figura mica més ovalada que les que coneixem actualment. Està datada amb el número 2042 del nostre inventari general.

Fusta, cartró i guix són els materials que la composen. Malgrat que es tracta  d’una esfera amb una antiguitat superior als noranta anys, presenta un estat de conservació acceptable. Si bé, té algunes petites esquerdes i una mica deteriorada la part que correspon a Àsia.

Segons les dades que consten a l’AMEIB, aquest globus terraqui que presentam i que servia per estudiar a les aules de principis del segle XX, fou construït a París, i distribuït per G. Thomas, editor geògraf.

Aquesta peça del mes de desembre fou cedida a l’AMEIB per part del
CP Nostra Senyora de Robines de Binissalem.

Aprofitam per recordar que l’AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59 d’Inca pot ser visitat tant per escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar prèvia cridant al 971504279 o enviant un e-mail a ameib@dgoifp.caib.es.

A la nostra plana web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes del passat curs, informacions sobre les exposicions realitzades, les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil: així com la participació a les Jornades d’Estudis locals de Sóller i d’Inca.

Aquest mes de desembre i amb motiu de les Festes de Nadal tenim prevista una exposició a Lloseta, a Ca Ses Monges. Presentarem elements propis de l’escola i les aules de l’època franquista.