Torna

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

“CARTILLES” I LLIBRES D’ESCOLARITAT

 

 


LA “CARTILLA DE ESCOLARIDAD”

 

Foren uns documents oficials que reflectien, de forma sintètica, la situació acadèmica d’un alumne o una alumna.

Aquest document, propietat de l’alumne/a i expedit pel MEC (Ministeri d’Educació i Ciència), era custodiat per la direcció del centre educatiu i es lliurava quan l’alumne/a finalitzava l’escolarització o es traslladava a un altre centre.

Aquest tipus de “Cartilla” va estar vigent fins l’any 1970.

 

  

EL LLIBRE D’ESCOLARITAT

 

Amb la Llei General d’Educació de 1970, les “cartilles d’escolaritat” son substituïdes pels llibres d’escolaritat.

Aquest nou document, molt semblant a l’anterior, era més gros i oferia més informació de cada alumne/a.

Podem trobar el model groc o bla i l’altre, més modern, de color gris.

Després de gairebé quatre dècades d'existència el tradicional llibre escolar, ple d'adhesius i amb anotacions a mà, passà a la història. Les noves tecnologies s’han introduït en la burocràcia acadèmica i l'historial dels estudiants avui en dia s’ha digitalitzat.

 

Aprofitam per recordar que l’AMEIB, situat al carrer Mestre Antoni Torrandell, 59 d’Inca, pot ser visitat tant per escolars com per persones interessades en el seu fons documental. Podeu concertar prèvia cridant al 971504279 o enviant un e-mail a ameib@dgoifp.caib.es.

 

A la nostra plana web podeu veure, per exemple, les visites que rebem, les distintes peces del mes que anam presentant, informacions sobre les exposicions realitzades i les conferències sobre mestres depurats a la guerra civil; així com d’altres temàtiques relacionades amb el món educatiu.