TAXA D'INSCRIPCIÓ PER LES PROVES LLIURS PER OBTENIR ELS TÌTOLS DE TÈCNIC I TÈCNIC SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL
PAGAMENT
Per a l’any 2025 s’han establert les quanties següents:
a) Inscripció per fer la prova lliure de mòduls que pertanyen a cicles de grau mitjà, inclosa l’expedició del certificat que acredita les qualificacions obtingudes: 9,29 euros per mòdul.
b) Inscripció per fer la prova lliure de mòduls que pertanyen a cicles de grau superior, inclosa l’expedició del certificat que acredita les qualificacions obtingudes: 12,78 euros per mòdul.
El pagament telemàtic de la Taxa es realitza a través de l'ATIB: https://www.atib.es/TA/Modelos/Tasas046.aspx
El document d'ingrés és el model 046; concepte P40. No s’admeten formularis preimpressos en paper, es necessari emplenar-los a la web de l’ATIB.
La taxa ha d’estar a nom de l’inscrit. Teniu en compta que per el pagament de la taxa se us requerirà el N.I.F de la persona que s’inscriu a les proves, en cas de no disposar-ne l’heu de sol·licitar a l’administració competent amb la suficient antelació.
EXEMPCIÓ
Per acreditar l’exempció total o parcial del pagament d’aquesta taxa, s’ha de presentar algun dels documents que s’indiquen a continuació, segons correspongui:
a) Les persones en situació legal de desocupació han de presentar l’informe de període ininterromput inscrit en situació de desocupació emès per un servei públic d’ocupació. La data d'aquest document no pot ser anterior en més de trenta dies naturals a l'inici del termini d'inscripció.
b) Les persones amb una discapacitat igual o superior al 33 % han de presentar el certificat que acredita el tipus i el grau de discapacitat que tenen, expedit per un organisme oficial competent en matèria d’afers socials. En el cas que el sol·licitant sigui un familiar de fins a segon grau d’una persona amb discapacitat, també ha d’aportar el llibre de família o, alternativament, certificat del registre oficial en el què consti la relació familiar o anàloga, així com el volant o certificat de convivència emès pel padró municipal.
c) Les persones amb grau II i III de dependència reconegut han de presentar el certificat o la resolució que acredita el grau de dependència, expedit per un organisme oficial competent en matèria d’afers socials. En el cas que el sol•licitant sigui un familiar d’una persona dependent, també ha d’aportar el llibre de família o, alternativament, certificat del registre oficial en el què consti la relació familiar o anàloga, així com el volant o certificat de convivència emès pel padró municipal.
d) Els membres de famílies en risc social amb menors d’edat que han estat objecte de declaració de risc per part de l’administració competent en matèria de protecció de menors han de presentar la resolució o certificat de declaració de risc emesa per l’òrgan o bé amb el conveni d'intervenció social i educatiu familiar entre la família del menor i els serveis socials del municipi. També han d’aportar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en el què consti la relació familiar o anàloga.
e) Els membres de famílies amb menors d’edat retornats després de l’aplicació de mesures administratives de protecció han d’aportar la resolució o el certificat oficial de l’òrgan competent. També han d’aportar el llibre de família o, alternativament, certificat del registre oficial en el què consti la relació familiar o anàloga.
f) Els membres de famílies amb menors d’edat retornats després de l’aplicació de mesures de justícia juvenil han de presentar la resolució o certificat del Servei de Justícia Juvenil de la Direcció General d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat del Govern de les Illes Balears o de l'organisme autonòmic competent, el qual ha de ser vigent en la data de presentació. També han d’aportar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga.
g) Les persones que acreditin ser membres d’una família nombrosa han de presentar el títol o certificat expedit a l’efecte per l’òrgan competent, d’acord amb el que preveu la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció a les famílies nombroses.
h) Els membres d’unitats familiars que percebin la renda mínima d’inserció han de presentar el certificat d’ingressos de renda mínima d’inserció amb data posterior a l’1 de gener de 2024.
i) Els membres d’unitats familiars que percebin la renda social garantida han de presentar el certificat d’ingressos de renda social garantida amb data posterior a l’1 de gener de 2024.
j) Els beneficiaris de l’ingrés mínim vital han de presentar la resolució o un certificat de concessió de l’entitat gestora de l’ajut amb data posterior a l’1 de gener de 2024. Si el sol•licitant és familiar del beneficiari, també ha de presentar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga, així com el volant o certificat de convivència emès pel padró municipal.
k) Els sol·licitants que percebin el subsidi de desocupació han de presentar el certificat que acrediti aquesta situació emès pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), la data d'emissió del qual no pot ser anterior en més de trenta dies naturals a l'inici del termini d'inscripció. Si el sol·licitant és familiar del beneficiari, també ha d’aportar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga, així com el volant o certificat de convivència emès pel padró municipal.
l) Les persones subjectes a mesures privatives de llibertat i els joves tutelats i extutelats en vies d’emancipació han de presentar la resolució judicial que determini aquesta situació.
m) Les persones que hagin estat víctimes d’actes terroristes han de presentar algun dels documents següents:
• Un certificat com a víctima de terrorisme o familiar emès pel Ministeri de l’Interior a nom de la persona sol·licitant.
• Una resolució prèvia d’indemnització per acte terrorista. En el cas del cònjuge o fill del beneficiari, també s’ha de presentar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga.
• Un títol de la Reial Orde de Reconeixement Civil a les Víctimes del Terrorisme. En el cas de ser cònjuge o fill del beneficiari, també s’ha de presentar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga.
n) Les persones que hagin estat víctimes de violència de gènere han de presentar algun dels documents següents:
• Una ordre de protecció a favor de la víctima.
• Una sentència condemnatòria.
• Un informe del Ministeri Fiscal que indiqui l’existència d’indicis que la demandant és víctima de violència de gènere, fins que es dicti l’ordre de protecció.
• Una resolució judicial per mitjà de la qual s’hagin acordat mesures cautelars per a la protecció de la víctima.
• Un informe de l’administració competent en matèria de serveis socials o de la casa d’acolliment, o bé un informe de l’Institut Balear de la Dona. De l’Oficina de la Dona del Consell Insular d’Eivissa, o de l’òrgan competent del Consell Insular de Menorca o de l’organisme autonòmic competent.
En el cas de ser-ne fill dependent, també s’ha de presentar el llibre de família o, alternativament, un certificat del registre oficial en què consti la relació familiar o anàloga, així com el volant o certificat de convivència emès pel padró municipal.
o) Els membres de famílies monoparentals han d’aportar el títol o carnet individual de família monoparental emès pel consell insular corresponent o bé per l’administració competent al seu lloc de residència. Es reconeixeran els títols de famílies monoparentals expedits per altres comunitats autònomes sempre que existeixi reciprocitat, fins que deixin d'estar vigents.
p) Els joves en situació d’acolliment han de presentar la resolució judicial o administrativa de l’acolliment, o, si no n’hi ha, un certificat emès per l’entitat corresponent (Institut Mallorquí d’Afers Socials —IMAS—, Servei Insular de Família del Departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Servei de Protecció de Menors del Consell Insular d’Eivissa o Consell Insular de Formentera).
DEVOLUCIÓ
En el cas de no ser admès a les proves o si vos heu equivocat en fer el pagament podeu sol·licitar la devolució de les taxes seguint el següent enllaç:
La sol·licitud s'ha de dirigir a la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (CODI DIR3 A04026924)
El fet de no presentar-se a les proves no és motiu de devolució de la taxa