REQUISITS DE LES ENTITATS FORMADORES CRE
1. La normativa d’aplicació que l’entitat formadora està obligada a conèixer i que ha d’integrar dins el contingut dels seus cursos és la següent:
a. Acord del Consell de Govern d’11 de febrer de 2011 pel qual es reconeixen com a manifestació festiva de caràcter religiós, cultural i tradicional els correfocs, cercaviles i altres actuacions de dimonis, diables i bestiari de foc amb ús de material pirotècnic (BOIB núm. 25 del 19 de febrer de 2011)
b. La Instrucció Tècnica Complementària núm. 18 del Reial Decret 989/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament de articles pirotècnics i cartutxeria (BOE núm. 267 del 7 de novembre de 2015)
c. Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual s’estableixen les condicions d’autorització per a la disminució de les edats mínimes per a l’ús dels artificis de pirotècnia de les categories F1 i F2 determinades en l’article 141 del Reial decret 989/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria (BOIB núm. 48 de 19 d’abril de 2018)
2. La entitat formadora ha de disposar d’una o vàries aules per impartir les classes, amb una mida d'aula no inferior a 3 m2 per alumne, amb un mínim de 30 m2. L’aula o aules podran ser propietat de l’entitat formadora, en lloguer o en règim de cessió. En tot cas, l’aula serà destinada únicament a formació i d’ús exclusiu per a l’activitat en les hores que es dugui a terme la formació. No s’acceptaran aules situades en espais comuns o que serveixin de pas per a altres zones o locals.
3. Les aules destinades a formació han de tenir una llicència d’activitats en la qual consti l’activitat de formació.
4. L’entitat de formació aportarà a l’alumne un dossier o conjunt de documentació on consti, com a mínim, el contingut següent:
a. La normativa d’aplicació
b. El context cultural i històric dels correfocs, cercaviles i altres actuacions de dimonis, diables i bestiari de foc
c. Material pirotècnic
d. Carnets de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE): categories, edats, responsabilitats, reducció de l’edat mínima.
e. L’organització del correfoc o cercavila. Responsabilitats de les colles dins l’àmbit de la organització.
f. Condicions de seguretat. Riscos i protecció de la salut
g. Tràmit d’obtenció del CRE.
5. L’entitat ha de garantir que les persones que imparteixin la formació tenen coneixements suficients i àmplia experiència en el camp de la pirotècnia i de la organització de festes amb dimonis, diables i bestiari de foc.
6. L’entitat ha de realitzar un examen al final de cada curs en el qual avaluarà si l’alumne assolit els coneixements per a obtenir el CRE. La part teòrica se avaluarà, en tot cas, per escrit. La part pràctica es podrà avaluar d’altra manera sempre que quedi constància escrita, per part de l’avaluador, del mètode utilitzat i del resultat final de la prova.
7. L’entitat formadora conservarà les proves d’avaluació, com a mínim, durant 5 anys, i estaran a disposició de l’Administració en les seves funcions de control i inspecció.
8. Per iniciar l’activitat com a formadora, l’entitat presentarà una sol·licitud mitjançant el tràmit TNI-008 de manera telemàtica i s’hi adjuntarà, com a mínim, còpia de la documentació següent:
a. Escriptura de constitució de l’entitat sol·licitant, llicència d’activitat del local on es troben les aules de formació, i relació contractual entre el local on es troben les aules de formació i l’entitat sol·licitant, si escau
b. Plànols de les aules
c. Material formatiu que se li donarà a l’alumne
d. Currículum del professorat
e. Experiència anterior en formació de CRE, si se’n disposa
El tràmit permet annexar fins a 5 arxius, en format pdf, i cada un d’un màxim de 15Mb.
9. Els tècnics de la Direcció General de Política Industrial revisaran la documentació i realitzaran les comprovacions oportunes, i en cas favorable, s’emetrà la Resolució d’autorització.
10. Qualsevol canvi en les condicions autoritzades requerirà d’una nova autorització abans de ser aplicades.
11. Una vegada autoritzada, l’entitat ha de comunicar a la Direcció General de Política Industrial l’inici de cada curs amb 15 dies d’antelació mínima. Es podrà aportar una planificació mensual o anual. Aquesta comunicació es realitzarà de manera telemàtica, fent servir els registres electrònics que les diferents administracions posen a disposició del públic, com per exemple el Registre electrònic comú (REC) de l’Administració General de l’Estat (https://rec.redsara.es). Per poder dur a terme un registre mitjançant el REC cal disposar d’un certificat electrònic o DNI electrònic. Més informació a: Aportació de documentació mitjançant registre electrònic.
12. Cada comunicació es durà a terme utilitzant el model normalitzat (Document_comunicacio_de_cursos_CAT-form_prot.pdf), en el qual, a més d’aportar la informació mínima requerida, es declara que les condicions de realització dels cursos que es comuniquen en aquest escrit s’ajusten en la seva totalitat a les autoritzades en la Resolució d’autorització.
13. Una vegada finalitzada la formació, l’entitat utilitzarà el tràmit telemàtic per comunicar a la Direcció General de Política Industrial les persones que han superat el curs de formació i podran, per tant, sol·licitar la seva acreditació CRE en qualsevol de les oficines UDIT, o de manera telemàtica. Trobareu la informació en l’enllaç següent:
http://www.caib.es/sites/tramitacioudit/ca/certificat_cre/