Torna

IBASSAL

Recomanacions a l’efecte de la calor


  • L’empresari ha de detectar i avaluar la possibilitat que es presenti el risc d’un cop de calor, verificant amb freqüència les condicions meteorològiques. Consultau la temperatura ambiental a l'inici de l'activitat laboral: www.aemet.es

  • Adaptar, si es necessari, els horaris de feina i limitar el temps o la intensitat de l'exposició mitjançant la rotació de personal, l’alternança de tasques o la programació de descansos.

  • Evitar que els treballadors facin activitats físiques intenses, especialment a l’exterior, durant les hores més caloroses.

  • Facilitar que els treballadors duguin a terme un període d'aclimatació a la calor de 7 a 15 dies per millorar-ne la tolerància.

  • Evitar que treballin de manera individual, ha d’afavorir la feina en equip per facilitar la supervisió mútua dels treballadors.

  • Informar els treballadors sobre els riscos de la calor, els efectes, les mesures preventives i els primers auxilis.

  • Vigilar la salut dels treballadors exposats al cop de calor.

  • Facilitar-los l’ús de roba lleugera i transpirable, la utilització de protecció solar, de capell i de calçat fresc.

  • Recomanar-los que facin una ingesta generosa d’aigua fresca o líquids amb electròlits, i que no esperin a tenir set.

  • Recomanar-los que facin menjades lleugeres i que evitin les begudes alcohòliques, les molt ensucrades, el cafè, el te o la cola.

  • Habilitar zones de descans amb ombra i menys temperatura ambiental quan hi ha més estrès tèrmic (hores de més calor).

En cas de dubte consultau al servei de prevenció les mesures que cal adoptar.


PDF Recomanacions a l’efecte de la calor