Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

“MOTOR ROTATIU O WANKEL”

 

maig1_dim.JPG

 

Aquest mes de maig l’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) presenta com a peça del mes “Transparències Mòbils-Motor Wankel”.

El motor Wankel és un tipus de motor de combustió interna, inventat per Félix Wankel, que fa servir rotors en compte dels pistons dels motors convencionals.

 

Wankel va concebre el seu motor rotatiu el 1924 i va rebre la seva patent el 1929. Durant els anys 1940 es va dedicar a millorar el disseny. Es va fer un considerable esforç en el desenvolupament de motors rotatius en els anys 1950 i 1960. Eren particularment interessants, ja que funcionaven d'una manera suau, silenciosa i fiable, gràcies a la simplicitat del seu disseny.

La peça té unes mides de 0’06x0’31x0’31. La transparència fou fabricada per Enosa en la dècada dels vuitanta. Fou cedida a l’AMEIB per part del CP Infante Don Felipe, el setembre de 2004. Està fabricada en plàstic i metall.

Aquest material didàctic era utilitzat a les classes de física i servia als escolars per tenir una visió clara i gràfica a l’hora d’estudiar aquest tipus de motor.


 

maig2_dim.JPG