Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

GRAN ÈXIT DE L’EXPOSICIÓ “L’ESCOLA D’ABANS” A SANTA EUGÈNIA

 

1_dim.JPG 2_dim.JPG

 

Una gran èxit de públic obtingué l’exposició “L’escola d’abans”, que amb motiu de la Fira de Santa Eugènia s'ha pogut contemplar el passat cap de setmana al Centre Parroquial de la localitat.
L’objectiu d’aquesta exposició era que els visitants poguessin conèixer bona part dels elements propis de les escoles i de l’educació del segle XX i de forma especial a Mallorca.
A la mostra es pogueren veure una aula de la República, acompanyada de simbologia pròpia del moment: escut d’una escola de l’època, títols i diplomes republicans...; així com una altra aula que representa l’educació del franquisme, també amb els símbols del règim de la dictadura, i fotos de Primo de Rivera i el general Franco.
A més, hi havia elements propis de l'educació de la primera meitat del segle XX amb alguna peça concreta de períodes anteriors i posteriors. Destacam, per exemple, un conjunt de maletes de diversos materials des de llibres fermats amb una corretja a petites maletes de cartró amb dibuixos a color, materials educatius, un llibre amb les nòmines dels mestres del poble...
A la inauguració hi assistiren el batle de Santa Eugènia, Guillem Crespí, així com distints regidors i un gran nombre de persones del poble.

 

3_dim.JPG