Torna

Museu de l'Educació de les Illes Balears

desc_39f4191e-35bd-483e-902d-457e25861e37_21-9-aspect-ratio_default_0.jpg

El Museu impulsa l’estudi de la història de l’educació de les Illes Balears, recull, cataloga i conserva materials educatius per interpretar el passat, el present i el futur de l’educació, fent difusió mitjançant les seves activitats: exposicions permanents i temporals, tallers, conferències.

La “peça del mes” ha estat una iniciativa que ha permès presentar al públic en general diversos materials i objectes, en petit format, que formen part de la col·lecció del Museu de l’Educació. Amb aquesta iniciativa s’ha donat visibilitat a bona part del patrimoni històric educatiu de les nostres Illes.

Conscients que als centres educatius de les Illes Balears també es disposa d’objectes de valor històric (llibres, mapes, quaderns, material didàctic, mobiliari, etc.), la Conselleria proposa als centres aquesta iniciativa (“La peça del mes als centres“) que consisteix a presentar al vestíbul del centre un objecte per a la seva exposició, acompanyat d’un cartell explicatiu sobre la peça a fi de fer-los visibles a la comunitat educativa.

Des de la Conselleria es convida tots els centres de les Balears a participar-hi. El procediment és molt senzill: si el centre considera que té material adient, ha d’enviar un correu electrònic a ameib@dgpice.caib.es amb fotografies de la  proposta i tota la informació de la qual disposen. El Museu de l’Educació de les Illes Balears serà l’encarregat d’oferir tot el suport als centres que vulguin dur a terme aquesta iniciativa:

. Estudiar la peça proposada.

.Deixar en préstec la vitrina o les vitrines, si són necessàries per a l’exposició.

.Redactar i imprimir el cartell informatiu.

.Preparar diverses activitats de difusió de la peça entre l’alumnat del centre.

.Difusió a través de la web del Museu.

Maig

Peca_Miquel_Duran_i_Saurina.pdfPeca_Miquel_Duran_i_Saurina.pdf

Abril

Peça del mes al CEIP els Molins de s'Arracó

Peca_Molins_sArraco.pdfPeca_Molins_sArraco.pdf

Març

Peca_Verge_Monti-sion.pdfPeca_Verge_Monti-sion.pdf

Novembre

EOEP (Palma 2)

Peca_EOEP_Palma2.pdfPeca_EOEP_Palma2.pdf

CONFERENCIA-CARLES-MONEREO-Avaluacio-psicopedagogica.pdfCONFERENCIA-CARLES-MONEREO-Avaluacio-psicopedagogica.pdf

Octubre

CEIP Sant Jordi

Peca_Sant__Jordi.pdfPeca_Sant__Jordi.pdf

Peca_Consell.pdfPeca_Consell.pdf