MANUAL PER A TRAMITAR USUARI CL@VE O GESTIB PER PODER ACCEDIR A LA SOL·LICITUD TELEMÀTICA AMB USUARI IDENTIFICAT ELECTRÒNICAMENT

Tal i com ja es va dur a terme en els processos d'escolarització passats, en el procés d'escolarització 2024-2025 la tramitació de les sol·licituds serà preferentment telemàtica. Teniu els manuals de com realitzar la sol·licitud telemàtica en la pestanya "sol·licituds".

Per tal d'identificar-se electrònicament a l'hora de realitzar la sol·licitud telemàtica es poden utilitzar dos mecanismes:

A.- Usuari i contrasenya del GestIB.

B.- Cl@ve.

Per tant, per fer els tràmits, tant d'adscripció com d'admissió recomanam tenir algun d'aquests sistemes d'identificació electrònica.

desc_gestib.png

desc_logoCombinadoClave.png

A. Manual de Recuperació de contrasenya GESTIB

Si ja teniu usuari de GestIB però no recordau la contrasenya, podeu mirar aquest vídeo per a recuperar-la. Vos recordam que si els vostres fills ja estan escolaritzats en un centre públic o concertat, podeu tramitar el vostre usuari i contrasenya del GestIB posant-vos en contacte amb el vostre centre educatiu

B. Manual per a CL@VE. Registre Nivell Bàsic:

Cl@ve és una plataforma de verificació d'identitats electròniques per a la identificació i autenticació dels ciutadans. Ens permet identificar-nos davant les administracions públiques amb plenes garanties de seguretat.

Per registrar-te, comprova que tens tota la informació i Sol·licita JA la carta invitació

Si no disposes de certificat electrònic pots registrar-te per Internet, sol·licitant la carta d'invitació que serà enviada per correu postal al teu domicili fiscal i completant el registre amb el codi segur de verificació (CSV) que consta a la carta.

A continuació et facilitem informació sobre el procés de registre, detallant cadascun dels passos necessaris:

B.1. Sol·licitud de la carta invitació i registre en Cl@ve amb CSV

Per donar-se d'alta al sistema Cl@ve, accedeix a l'opció "Registrar-se a Cl@ve" del portal "Registre Cl@ve"

desc_202004017_RegBasico.JPG

Comença el procés de registre indicant el DNI / NIE.

En funció del tipus de document es demanaran a continuació diferents dades addicionals:

- Si es tracta d'un DNI: indica la data de validesa o la d'expedició. En cas de DNI permanent (sense període de validesa) només és possible utilitzar la data d'expedició.

- Si es tracta d'un NIE: se sol·licitarà el nombre de suport que apareix al teu document.

desc_20200417_DNINIE_2.JPG

En el moment que premeu "Continuar" es validaran les dades introduïdes. Si són correctes, a la següent finestra pots sol·licitar l'enviament de la carta fent clic al botó "Si, Envieu una carta d'invitació al meu domicili fiscal".

desc_nuevoclave_3.png

Comprova que tens tota la informació i Sol·licita JA la carta invitació

B.2. Una vegada hagis rebut la Carta d'invitació pots completar el registre al Sistema Cl@ve.

Passes a seguir:

B.2.1.-Localitza el Codi Segur de Verificació (CSV) a la carta. És un codi de 16 números i lletres en majúscules.

desc_4_CSV-en-la-carta.jpg

B.2.2.- Accedeix una altra vegada a la mateixa opció "Registrarse en Cl@ve" i facilitant les dades sol·licitades: DNI / NIE i data de validesa / validació o número de suport. En aquesta ocasió, marca l'opció "Ya dispongo de una carta invitación" i clica al botó "Continuar".

 desc_5_nuevoclave_7.png

B.2.3.- Al pas següent emplena el Código Seguro de Verificación (CSV) de 16 caràcters que figura a la carta i clica"Continuar".

desc_6_nuevoclave_8.png 

B.2.4.- Seguidament, validades les dades d'identificació, s'ha d'introduir el telèfon mòbil i correu electrònic:

desc_7_20200417_Alta.JPG

B.2.5.- Confirmació

desc_8_cuadro_dialogos.jpg