Criteris de desempat

Si hi ha empat, s'ha de dirimir a partir de la major puntuació obtinguda en els criteris 1 a 10, tot comparant-los un a un i en l'ordre que figuren a l'annex 5 de la resolució d'escolarització. En el cas del criteri 1, es prioritzarà que l'alumne tengui germans al mateix centre per davant del fet de tenir-los al centre adscrit. En el cas del criteri 2, es prioritzarà el domicili familiar per davant del lloc de feina del pare, mare o tutors legals. En el cas del criteri 4, es prioritzarà que l'alumne tengui el pare, mare o tutor legal que treballi al mateix centre educatiu per davant del fet que treballi al centre adscrit. En el cas del criteri 10, es prioritzarà la condició de víctima de violència de gènere per davant de la condició de víctima de terrorisme.

Si l'empat es produeix per accedir als estudis de batxillerat i es manté després d'aplicar els criteris anteriors, s'ha de dirimir atenent l'expedient acadèmic de l'alumne. S'ha de calcular la mitjana aritmètica de les matèries que figurin en l'expedient acadèmic de 3r i 4t de l'ESO i s'han de tenir en compte els aspectes següents:

— La translació de les qualificacions numèriques s'ha de fer amb dos decimals per arrodoniment, a la centèsima més pròxima o, en cas d'equidistància, a la superior.

— En les qualificacions en què no consti la nota numèrica, les equivalències seran les següents: insuficient, 3; suficient, 5; bé, 6; notable, 7'5, i excel·lent, 9.

— Les matèries amb convalidacions (C) o exempcions (X) no s'han de tenir en compte per calcular la nota mitjana.

Si persisteix l'empat, per dirimir aquesta situació s'ha d'efectuar un sorteig públic a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives, presidit per la directora general de Planificació i Gestió Educatives o la persona en qui delegui, després del termini de presentació de les sol·licituds, d'acord amb el procediment que s'estableixi en la resolució anual.