Torna

Covid19 - Mesures per a empreses i treballadors

Cabecera
TREBALLADOR/A
Teletreball
Fixos discontinus
EMPRESA
AUTÒNOM/A
ECONOMIA SOCIAL
ERTE
PERSONAL CAIB
Guies ERTO
Guies de Salut Laboral

La informació d'aquest lloc web està en permanent revisió

NOVETAT - RD-L 2/2021 de 26 de gener: CANVI DE SITUACIÓ IMPEDIMENT / LIMITACIÓ

Es prorroguen les condicions i exoneracions dels ERTO per impediment i limitació establerts en el RD-L 30/2020 de 29 de setembre.

 

S'introdueix un nou procediment per al qual comunicar el canvi d'ERTO de força major per Limitació a un ERTO de força major per limitació i viceversa. D'aquesta manera, els establiments que hagin vist com la seva situació s'hagi vist modificada a causa de la modulació de les restriccions sanitàries adoptades per les autoritats, per exemple, passant aquest establiment d'estar impedit a limitat, no serà necessària la tramitació d'un nou expedient. Perquè un establiment pugui bascular d'una tipologia d'ERTO a l'altra, bastarà amb presentar aquesta comunicació a l'autoritat laboral, així com a la representació legal de les persones treballadores.

 

El tràmit de la comunicació és telemàtic, s'hi pot accedir des de la seu electrònica fent clic a aquest enllaç.

NOVETAT - PREGUNTES FREQÜENTS DE LA DARRERA PRÒRROGA DELS ERTO (RD-L 2/2021)

Recentment s'ha aprovat a la Mesa de Diàleg estatal una nova pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO). Clica a la imatge per descarregar-te les preguntes i respostes més freqüents per entendre els principals canvis respecte a la darrera pròrroga.

Protecció (1).png

NOVETAT - PLA D'AJUDES D'ACOMPANYAMENT ALS SECTORS AFECTATS PER LA COVID-19 (GENER - 2021)

Clica aquí per saber les ajudes a les que et pots acollir si et veus afectats per les últimes restriccions motivades per la pandèmia de la COVID-19.

 SEMÀFOR COVID

Després del Consell de Govern de dia 27 de novembre s'ha publicat l'arbre de restriccions que desplegarà el Govern depenent del nivell d'incidència en cada illa. En aquest sentit, el nou semàfor permet un nivell més alt d'activitat econòmica, de forma que algun sector que fins ara estava impedit, ara ja té permesa l'activitat.

RECORDA!

En el cas de sectors productius en que el Govern no hagi permès l'activitat i ara sí la permeti, com és el cas del l'oci infantil, recordem que si l'actual situació permet certa activitat però continúa restringint-la (limitant-ne l'aforament, per exemple) les empreses poden acollirse a un ERTE per LIMITACIÓ.

ACTUALITZACIÓ: PLA DE XOC PER A L'OCUPACIÓ 2020-2021

Cliqueu a la imatge per saber més del Pla de Xoc per a l'Ocupació.

bombet_text (4).png