Informació general per a treballadors/es autònoms/es

Infromació sobre l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)

Els autònoms poden fer ERTO si tenen al seu càrrec treballadors per compte d'altri, sempre i quan concorrin les causes de força major o productives.

Totes les persones que cobren un subsidi per cures d’una persona menor amb malaltia greu el podran compatibilitzar amb la prestació per atur si els afecta un ERTO o amb la prestació de cessament d’activitat per a persones autònomes durant l’estat d’alarma.

Més informació

Línies  d’ajuda

MESURES URGENTS PER AL REINICI I MANTENIMENT DE L'ACTIVITAT EN EL TREBALL AUTÒNOM

S’ha aprovat una convocatòria extraordinària d’ajudes per a autònoms centrada especialment en les persones que han hagut d’aturar la seva activitat per l’estat d’alarma i en els autònoms de temporada. Són ajudes d’entre 2.000 i 3.000 euros i properament s’informarà sobre com, quan i on es poden sol·licitar.

Tota la informació

 

MESURES URGENTS PER AL REINICI I MANTENIMENT DE L ACTIVITAT EN EL TREBALL AUTONOM.pdf MESURES URGENTS PER AL REINICI I MANTENIMENT DE L' ACTIVITAT EN EL TREBALL AUTÒNOM.pdf

Línia de liquiditat i aval 

S’ha habilitat una línia d’aval d’ISBA Societat de Garantia Recíproca. Aquesta ajuda es tramita directament amb ISBA SGR,  a través de la seva pàgina web ( www.isbasgr.es).

No està destinada a emprenedors que no hagin iniciat encara l’activitat.

Més informació

Línia de finançament de l'ICO per a empreses i autònoms amb necessitats de liquiditat.

Es poden sol·licitar fins a 500.000 € amb un tipus fix màxim anual del 1,50%TAE, sense comissió d'obertura.

No es pot fer servir per a refinançaments i l'operació financera té un termini de dos, tres o quatre anys (un any obligatori de manca).

Es podran formalitzar préstecs fins al 31 de desembre de 2020 o fins esgotament de fons.

Més informació

Línia d'avals ICO. 

La línia d’avals té per objectiu cobrir els nous préstecs i altres modalitats de finançament i les renovacions concedides per entitats financeres a empreses i autònoms per atendre les necessitats de finançament derivades, entre altres, els pagaments dels salaris, factures, necessitat de circulant o altres necessitats de liquiditat, incloent les derivades de terminis d’obligacions financeres o tributàries.

Més informació.

Si tenies un préstec amb IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía), pots demanar un ajornament en la devolució. Més informació a  913 146 673