Torna

Mou-te per Europa

 Recull de diferents PROJECTES REALITZATS a l'àmbit de les Illes Balears:

De l'1 d'abril al 30 de setembre

Voluntariat europeu a Son Barrina, Llubí.

foto_1.jpeg

La Finca Son Barrina és on els JEP ( Joves en Permacultura) realitzen una demostració de permacultura per ensenyar a altres, en particular als alumnes d'escoles, la sostenibilitat i la permacultura. Els voluntaris passen dos dies ajudant a mantenir aquests cercles i treballant amb els JEPS. Ja han participat en un taller per a nens. El manteniment consisteix a tallar l'herba, netejar al voltant dels arbres, afegir compost i mantell i regar.

Son Barrina també està tractant d'utilitzar la terra per crear un bosc i un bosc d'aliments. Els voluntaris també participen al manteniment dels arbres aquí: desherbatge, adob, mantell i reg.

Com que tots aquests voluntaris vénen de llocs més urbans, també creiem que és important que aprenguin a cultivar els seus propis aliments. Cada dia dediquen un temps a aprendre com cultivar el seu propi hort, que ara mantenen, amb tots els productes per a consum propi.

Per últim, es reserva un dia a la setmana per als projectes. Durant els dos primers mesos hem utilitzat el dia de projectes per visitar i treballar a diferents granges i jardins de Mallorca. Intentem donar-los tantes perspectives diferents com sigui possible. També hem intentat incloure la varietat més gran possible d'estils i produccions. A partir de la setmana que ve els voluntaris utilitzaran aquest dia per planificar, presentar i crear els seus propis projectes sobre allò que més els hagi interessat.

A més, participen a aquells cursos del seu interès. Per exemple, tots participaran en un curs per treballar amb abelles, per aprendre tot el que es pot fer per ajudar les abelles i com tenir-ne cura.

I, finalment, els voluntaris també són aquí per millorar els seus coneixements d'idiomes. Els dos voluntaris alemanys estan millorant el seu espanyol seguint les classes que ofereix Erasmus en línia, a més de tenir una vida social molt ocupada. El nostre voluntari espanyol està millorant el nivell d'anglès amb la nostra ajuda i amb classes particulars d'anglès a prop.

foto_5.jpg

Del 29 d'octubre a l'1 de novembre

Partnership Building Activity: Youth exchanges dealing with environmental and development issues

Activitat de creació d'associacions a Intercanvis Juvenils relacionants amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Trobada d'entitats juvenils internacionals a Palma per cercar socis impulsar projectes en el marc del programa Erasmus + Joventut

Gairebé una vintena d'entitats internacionals participen entre divendres i l'1 de novembre en una trobada a Palma que té com a objectiu posar en contacte diverses organitzacions amb vista a desenvolupar projectes conjunts d'intercanvis juvenils en el marc del programa comunitari Erasmus+ Joventut. La trobada està organitzada per la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials, en la seva condició de membre de l’Agència Espanyola del Programa Erasmus + Joventut, i compta amb el suport de l’Instituto de la Juventud de España.


Tot i que les entitats treballen en àmbits diversos, la idea és que la trobada propiciï projectes internacionals relacionats amb qüestions ambientals i de desenvolupament sostenible, si bé també se'n podran impulsar d'altra temàtica, sempre i quan s'enquadrin en els objectius de la clau 1 del programa, dedicat als projectes de mobilitat de joves i treballadors juvenils.


Les 17 entitats que hi participaran provenen de Bulgària, França, Itàlia, Lituània, Eslovènia, Suïssa, Luxemburg, Noruega i Espanya. Entre elles hi ha departaments de l’administració local, organitzacions de joves i associacions culturals, esportives i de medi ambient. Totes fan feina dins l’àmbit de la joventut, tenen experiència en els programes europeus Erasmus + Joventut i Cos Europeu de Solidaritat, i cerquen socis per a desenvolupar projectes dins aquest programes.


Aquesta activitat té com a objectiu proporcionar un espai perquè les organitzacions i els grups de joves no associats, coneguin nous socis per a futurs projectes d'intercanvis juvenils i comencin a treballar en un projecte concret d'intercanvi de joves. A més, l'activitat ofereix consells útils per a dissenyar un projecte d'intercanvi juvenil de bona qualitat.

desc_Foto grupo directora.jpg

Des de gener

Projecte solidari: Colla Lúdica

Un grup de joves d'Andratx està realitzant un projecte solidari relacionat amb els jocs de taula. Han creat un lot de jocs, han fet vídeos explicatius, activitats i dinàmiques. 

També han creat un compte a Instagram per anar informant i publicant contigut relacionat amb els jocs de taula: tutorials, infografies descriptives, i les activitats que fan. D'aquesta manera els podeu conèixer més.

Quan varen tenir un programa de préstec de lots de jocs en marxa, contactaren amb l'Associació GREC i feren sessions de jocs per a la cohesió social amb el grup de salut mental. Quan el juny la pandèmia els va donar un respir, féren un gran esdeveniment amb públic familiar tematitzat amb el màgic món de Harry Potter centrat en jocs específics i dinàmiques adaptades, amb col·laboració amb l'AMIPA de l'escola pública i voluntaris. Hi varen poder assistir unes 30 famílies.

També, després de contactar amb els serveis socials de l'ajuntament i amb l'ajuda de les educadores han realitzat jocs i dinàmiques per a un grup de joves amb poques capacitats socials.

A l'actualitat, després de visitar escoles d'estiu segueixen amb els lots de joc, faran més visites i preparen el següent event temàtic.

Podeu consultar el seu instagram: @collaludica

Del 21 al 31 d'agost de 2021


Intercanvi juvenil a Grècia: Arte Intercultural II

Els joves que varen acollir a grecs el mes passat, han estat d'intercanvi a Atenes, gràcies al programa Erasmus+.

Aquesta experiència ha estat la continuació i cloenda de les activitats iniciades a Calvià. Es tracta d'un projecte preparat pels joves calvianers amb col·laboració dels joves grecs. Els objectius, a més de fomentar l'autonomia i el treball en equip, han estat conèixer altres realitats i altres cultures a través de l'art.

Durant aquests dies han realitzat tallers sobre la temàtica i han visitat l'Acròpolis, el Museu Arqueològic Nacional, l'Acadèmia de Platon, entre d'altres.

Ha estat una experiència enriquidora que ha cumplit tots els objectius marcats.

Enllaç a la notícia.

desc_1-Foto 2 Grupo Academia Platón.jpeg

El grup davant l'Acadèmia de Platón

Data: del 21 al 30 de juliol 2021

Intercanvi juvenil a Calvià: Arte Intercultural

14 joves i 2 treballadors juvenils del municipi de Calvià han acollit a un grup de 18 joves de Grècia dins d’un projecte d’intercanvi juvenil a l’empara del programa Erasmus + Joventut.

L’objectiu de l’encontre ha estat  fomentar l’autonomia dels joves, promoure la mobilitat i la participació activa d’aquests a través de l’aprenentatge no formal, cooperar i aprendre a fer feina en equip, descobrir les realitats de joves residents a altres països europeus des de la tolerància, la inclusió i la diversitat.

Les activitats principals s’han desenvolupat a l’equipament juvenil Es Generador, de l’Ajuntament de Calvià.  Durant aquests dies, els dos grups  han realitzat visites culturals, han aprofundit en les tradicions i la cultura mallorquina i  han tingut encontres amb altres joves del municipi per compartir experiències i jocs.

El reconeixement de les competències i capacitats que adquireixen els joves participants a l’intercanvi es reconeix a nivell europeu a través del certificat Youtpass, dins de l’estratègia de la Comissió Europea de valorar i reconèixer  l’aprenentatge no formal i el treball dins l’àmbit de la joventut.

 WEB Foto de grup final exhibició.jpg

A aquest enllaç trobareu més informació del projecte:

http://www.calvia.com/responsive/general.plt?KNOTICIA=4894&KIDIOMA=1&KNODE=2

.

De gener a agost 2021

Projecte Solidari del Cos Europeu de Solidaritat

Un grup de 6 joves de l’Asociación Permacultura Mediterrànea han posat en marxa el projecte solidari anomenat “Creando raíces-Jóvenes, Naturaleza y Comunidad”.

S’està fent a una granja ecològica de Llubí, i s’han marcat com a objectius aprendre, implementar i intercanviar coneixements i tècniques de permacultura i agroecologia, i sensibilitzar a la comunitat local per la cura i el respecte del medi ambient.

Es tracta d'una activitat solidària, sense ànim de lucre, iniciada, desenvolupada i executada

pels mateixos joves.

Data: d’abril de 2021 a març de 2022

Projecte Solidari:  Festa del Siurell

Projecte impulsat per un grup de 6 joves de Llubí, l’objectiu del qual és recuperar la festa popular de LLubí, creant un grup promotor format per residents del municipi i així garantir la continuïtat de la Festa del Siurell.

Els joves investiguen en la història de la festa local, mantenen les tradicions i el reconeixement de les cultures populars de manera democràtica i solidària. S’adreça a la comunitat local, cerca la participació democràtica dels residents en el municipi, promou una ciutadania activa i reforça l’esperit emprenedor dels joves.

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte, us deixam el compte d'Instagram que varen crear i on publiquen les activitats :


https://www.instagram.com/festadelsiurell/

Data: del 16 al 21 de maig 2021

Mobilitat de treballadors juvenils


Es va fer a Eivissa l’activitat “Encuentro de Bioconstrucción: Caminando hacia un desarrollo personal y sostenible”, projecte de Mobilitat de treballadors juvenils organitzat per l’Asociación de Permacultura de las Islas Pitiusas.

Durant una setmana, a la finca de Can Pulit en Sant Carles de Peralta, joves de Dinamarca, França, Portugal i Espanya, varen compartir tècniques de bio construcció, com model constructiu respectuós amb el medi ambient, amb l’objectiu de reforçar la capacitació dels treballadors juvenils, crear xarxes de col·laboració entre entitats juvenils i donar impuls a l’emprendiment juvenil.

Foto de la trobada

IMG_20210517_092350 1.jpg

Data: 15 de març de 2020

Intercanvi juvenil d'Erasmus+ Joventut

Un grup de joves d'Itàlia, Estònia, Letonia, República Checa y Espanya ha estat treballant la mobilitat dins la quietud a Sant Joan, Mallorca.

Han creat aquest vídeo.

Data: 27 de novembre de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Quatre joves de França, Itàlia i Eslovàquia fan un voluntariat europeu a Menorca.

Aquí podràs trobar el reportatge emès per IB3 el dia 26 de novembre de 2019.

Data: 20 de novembre de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Deu joves de França, Itàlia, Alemanya, Grècia i Eslovàquia han començat el seu voluntariat europeu a diferents entitats de Balears i Catalunya. Ho fan a través del Cos Europeu de Solidaritat, un programa que promou l’intercanvi entre joves de diferents països de la Unió Europea. Els joves realitzaran projectes solidaris, ambientals, educatius i socioculturals a entitats com el GOB Menorca, el Club Nàutic de Santa Eulàlia i l’associació menorquina Es Molí de Baix.

Al següent enllaç podreu veure el reportatge que va emetre IB3 el dia 19 de novembre de 2019 amb la notícia.

Enllaç al vídeo

Data: 12 de febrer de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Entrevista al voluntari Andreas Böck publicada al diari Menorca el dia 11/02/2019

Data: 12 de febrer de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Reportatge Voluntaris Menorquins Erasmus+ 2019 emès pel programa "Illes i Pobles" d'IB3 TV el dia 11/02/2019

Reportatge erasmus.png