Torna

Mou-te per Europa

INFORMACIÓ IMPORTANT

1 de juliol de 2022
PUBLICACIÓ DELS PROJECTES APROVATS DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT DE LA PRIMERA RONDA

Logo_Cuerpo_Europeo_de_Solidaridad.jpg

Resolució de 30 de juny de 2022 per la qual es concedeixen ajudes per a la realització de activitats finançades per la Comissió Europea en el marc del Programa “Cos Europeu de Solidaritat”.

Aquí teniu el document de la resolució:

Resolucion_CES_2022-R1.pdfResolucion_CES_2022-R1.pdf

29 de juny de 2022
PUBLICACIÓ DELS PROJECTES APROVATS D'ERASMUS+ DE LA PRIMERA RONDA

Logo_Erasmus_+.jpg

Resolució de 28 de juny de 2022 per la qual es concedeixen ajudes per a la realització de
activitats finançades per la Comissió Europea en el marc del Programa “Erasmus+” que es comunicarà individualment als beneficiaris.

Aquí teniu el document de la resolució:

resolucion_ERASMUS+_2022_r1_ka1.pdfresolucion_ERASMUS+_2022_r1_ka1.pdf

Aprofitam per adjuntar aquí un document útil:

normas_sobre_la_financiacion_y_su_visibilidad.pdfnormas_sobre_la_financiacion_y_su_visibilidad.pdf

27 de maig de 2022
L'ANY EUROPEU DE LA JOVENTUT DONA VEU ALS JOVES

Foto_youth_voice.jpg

L'ANY EUROPEU DE LA JOVENTUT DÓNA VEU ALS JOVES A TRAVÉS DE DIFERENTS ACTIVITATS I INICIATIVES POSADES EN MARXA


Organitzacions i entitats interessades poden pujar activitats a la web habilitada per a aquest Any Europeu

La Comissió Europea ha designat 2022 com a “Any Europeu de la Joventut”, amb l'objectiu d'apoderar-la, animar-la i enriquir-la amb noves oportunitats i maneres de participar i assumir un paper de ciutadania activa en la societat.


Al llarg d'aquest any, es preveu la celebració d'una sèrie d'activitats en col·laboració estreta amb el Parlament Europeu, els Estats membres, les autoritats regionals i locals, les organitzacions juvenils i els mateixos joves.
Una de les iniciatives més destacades d'aquest Any Europeu és la plataforma digital 3D, www.youthvoices.eu, a través de la qual, els joves europeus poden gravar el seu missatge personal, deixant constància de la seva visió d'Europa, com de prop o se senten lluny de les polítiques comunitàries d'ocupació, a més d'altres temes com la mobilitat o el clima.


A Espanya, les organitzacions juvenils, entitats i organismes públics interessats poden participar en aquest Any Europeu, pujant a la plataforma habilitada al Portal Europeu de la Joventut, aquelles activitats que compleixin els objectius clau establerts per la Comissió.


Ja són més de 1.650, les activitats que han pujat a la resta d'Europa i que brinden oportunitats als joves relacionades amb el compromís cívic, conèixer les persones, descobrir altres cultures, millorar les perspectives laborals o compartir idees, entre d'altres.


A través d'un senzill formulari, les organitzacions hauran d'emplenar les dades corresponents de les activitats que vulguin dur a terme, prestant especial atenció a diversos camps importants com el lloc de celebració, el format de realització o l'enllaç amb què registrar-se a l'activitat , entre d'altres.


Totes les activitats publicades a la web de l'Any Europeu de la Joventut, hauran d'incloure el logotip oficial subministrat en diferents colors.


El programa complet d'activitats i tota la informació estan disponibles al Portal Europeu de la Joventut i al web oficial de l'Any Europeu de la Joventut.

Documents adjunts:

PDF Infografia de les passes per a pujar activitats

Enllaç a la notícia de l'injuve on hi ha els logos en diferents colors

17 de maig de 2022
FIRA NACIONAL DE BONES PRÀCTIQUES I EINES PER A PROJECTES DE VOLUNTARIAT DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

Fira Nacional Bones P.png

Data de celebració
Del 14 al 17 de juny del 2022

Informació
En el marc de les mesures de qualitat i suport previstes dins del programa del Cos Europeu de Solidaritat, cofinançat per la Direcció General d'Educació i Cultura de la Unió Europea, l'Agència Nacional Espanyola (ANE) organitza una Fira de Bones Pràctiques i Eines, en col·laboració amb la Direcció General dInfància, Joventut i Famílies del Govern de les Illes Balears, per a organitzacions de projectes de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat (CES).

Els aspectes dels projectes de voluntariat tant individual com d'equip sobre els quals es pretén intercanviar i recollir bones pràctiques i eines són sobretot:

- Selecció de les persones voluntàries.
- Preparació de la persona voluntària prèvia a la sortida.
- Gestió econòmica del projecte.
- Acompanyament en el procés daprenentatge de la persona voluntària i Youthpass.
- Inclusió de joves amb menys oportunitats.
- Visibilitat del projecte.
- Prevenció i resolució de conflictes als projectes CES.
- Integració i adaptació de les persones voluntàries a la comunitat local.

Per al desenvolupament de les sessions s'utilitzarà la plataforma ZOOM i les eines digitals següents: Padlet, Google Drive, Jamboard, etc.

Els participants poden ser tutors/es, coordinadors/es, gestors/es de projectes de voluntariat que hagin gestionat almenys un projecte, o que hagin tutoritzat almenys un/a voluntari/a i han de presentar una bona pràctica o eina relacionada amb alguns dels temes següents:

Selecció de les persones voluntàries, preparació prèvia a la sortida, gestió econòmica del projecte, acompanyament en el procés d'aprenentatge de la persona voluntària, Youthpass, inclusió de joves amb menys oportunitats, visibilitat del projecte, prevenció i resolució de conflictes als projectes CES , integració i adaptació de les persones voluntàries a la comunitat local.


Dates de l'activitat: del 14 al 17 de juny del 2022. Durada: 20 hores en total. Modalitat en línia.

Les entitats interessades han de completar el formulari d'inscripció abans de les 15.00 hores del 29 de maig de 2022 a través del següent enllaç.

Convoca
Agència Nacional Espanyola (ANE)

Requisits
L'activitat s'adreça a les persones involucrades en els projectes de voluntariat d'organitzacions i entitats que hagin dut a terme com a mínim un projecte de voluntariat.

Més informació
Correu electrònic d'informació: ferianacionalces@gmail.com

Programa Fira

Formulari inscripció

6 de maig de 2022
DIRECTRIUS PER A LA PARTICIPACIÓ D'ORGANITZACIONS I PARTICIPANTS RUSSOS ALS PROGRAMES ERASMUS+ I COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

desc_FOTO rusia_e_y_ces_0.png

Després de l'agressió militar de Rússia contra Ucraïna, el Consell de la Unió Europea va adoptar el 8 d'abril del 2022 el Reglament (UE) 2022/576 C, que és el cinquè paquet de mesures restrictives contra Rússia.

Aquestes mesures afecten el desenvolupament dels projectes finançats en el marc dels programes Cos Europeu de Solidaritat i Erasmus+: Joventut, en què participin nacionals i entitats russes de la següent manera:

• Els projectes Erasmus+ de mobilitat en l'àmbit de la joventut i els projectes de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat en què participin persones russes es podran continuar desenvolupant.

• Associacions estratègiques/Associacions per a la cooperació: Aquells projectes en què participin entitats públiques russes (50 % de propietat pública) o entitats sota control públic hauran de donar per finalitzada la participació. Aquestes entitats no són elegibles en el marc de les convocatòries en curs.

Document de la Comissió Europea

25 d'abril de 2022
El Youthpass s'actualitza

desc_foto youthpass.png

El certificat Youthpass és l'eina europea per al reconeixement dels coneixements adquirits, mitjançant l'educació no formal, en projectes desenvolupats en el marc dels programes Erasmus+:Joventut i Cos Europeu de Solidaritat.

Youthpass actualitzarà el seu format per oferir una aparença renovada i noves funcionalitats. Des del 31 de març de 2022, una nova versió està disponible, en format Beta, per a les accions i projectes dels dos programes, excepte per a DiscoverEU, que serà inclòs el 2023

Durant el període de prova, que durarà fins al 2 de maig, els usuaris podran, després d'introduir el número del projecte, fer ús dels nous certificats. Tots els certificats emesos durant la fase de prova seran totalment vàlids.

Els projectes que s'hagin introduït a la base de dades Youthpass abans de les 8 hores CET del 31 de març continuaran accedint al format anterior. En cas que vulguin utilitzar els nous certificats hauran de registrar, una altra vegada, el projecte a la base de dades.

Entre les novetats, destaca una estructura diferenciada en tres parts, que en possibilita l'emissió de manera independent: la primera pàgina amb les dades principals, una secció per als resultats de l'aprenentatge seguida, finalment, d'una descripció amb els detalls del projecte.

A més, aquest nou certificat inclou funcionalitats com ara la possibilitat de descriure les activitats que van formar part del projecte; incloure referències amb més informació i proves dels resultats de l'aprenentatge i fins i tot emetre certificats Youthpass per als membres de l'equip, quan correspongui. També disposaran d'un codi QR per comprovar la veracitat de la informació publicada.

7 d'abril de 2022
DiscoverEU: nova convocatòria perquè els joves de 18 anys puguin viatjar de franc

desc_foto open_discovereu.jpg

Hi ha 35.000 bons de viatge gratuïts per a recórrer Europa. Si compleixes 18 anys en el primer semestre de 2022, registra't del 7 al 21 d'abril.

NOVA CONVOCATÒRIA DEL DISCOVEREU:

Oberta als joves que hagin nascut entre l'1 de juliol de 2003 i el 30 de juny de 2004.

Podreu fer un viatge per Europa durant un període màxim de 30 dies entre l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023.

Només heu d'emplenar un qüestionari tipus test sobre coneixements generals de la Unió Europea i sobre altres iniciatives de la UE per als joves. En una pregunta addicional, heu de fer una estimació del nombre de candidats d'aquesta edició que han nascut un dimarts.

Com més s'acosti l'estimació a la resposta correcta, més punts rebrà el candidat. Això permetrà a la Comissió classificar als candidats. La Comissió donarà bons de viatge als candidats, seguint l'ordre de classificació, fins que s'esgotin.

INSCRIU-TE AQUÍ

Nota de premsa Comissió Europea.- DiscoverEU, l'acció de la Comissió que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat d'explorar Europa principalment amb tren, organitza la seva primera ronda de candidatures de 2022. Des del 7 d'abril al migdia fins al migdia del 21 d'abril, els joves que viuen als països del programa Erasmus+ podran sol·licitar un dels 35.000 bons de viatge gratuïts.

La ronda d'enguany marca l'entrada de DiscoverEU en Erasmus+. Amb aquest canvi, i gràcies al finançament excepcional en el marc de l'Any Europeu de la Joventut 2022, enguany s'oferiran 70.000 bons de viatge: 35.000 en aquesta primera ronda de sol·licituds i altres 35.000 en la prevista per a octubre. La integració en Erasmus+ també obre la porta als candidats d'Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia, que podran participar en l'acció per primera vegada.

Margaritis Schinas, vicepresident per a la Promoció de la nostra Manera de Vida Europeu, ha declarat: "DiscoverEU ofereix als joves més oportunitats que mai per a viatjar. Amb l'Any Europeu de la Joventut, celebrem la joventut. Li ho devem a tota una generació que no ha pogut viatjar durant els dos últims anys. Bona sort per a tots!"

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: "Oferim als joves de 18 anys 35.000 oportunitats per a viatjar per tota Europa, que se sumen a les 130.000 ja ofertes des de 2018. El nostre objectiu és donar al major nombre possible de joves l'oportunitat de viatjar, descobrir nous llocs i fer amics per a tota la vida. Desig tot el millor als participants!"

Els candidats que hagin superat amb èxit el qüestionari de selecció, i que hagin nascut entre l'1 de juliol de 2003 i el 30 de juny de 2004, podran fer un viatge per Europa durant un període màxim de 30 dies entre l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023. Els que compleixin 18 anys en el segon semestre de l'any podran presentar la seva candidatura en la ronda d'octubre.

Els beneficiaris del bo de viatge rebran ara a més una targeta de descompte DiscoverEU. Aquesta targeta ofereix més de 40.000 possibilitats de descompte en transports públics, cultura, allotjament, alimentació, esport i altres serveis disponibles en tots els països elegibles.

Amb la finalitat d'augmentar la dimensió d'aprenentatge de l'experiència de DiscoverEU, les agències nacionals d'Erasmus+ facilitaran reunions informatives i trobades per a preparar als joves que viatjaran i crear una experiència d'aprenentatge entre iguals. A través d'aquestes reunions, DiscoverEU pretén promoure debats sobre la sostenibilitat, la cultura i la identitat europea, entre altres. La inclusió és particularment important. Els participants amb discapacitat o problemes de salut podran anar acompanyats en els seus viatges. A part de les despeses de viatge, també es proporciona ajuda individual addicional.

La Comissió fomenta els viatges sostenibles en ferrocarril. No obstant això, es contemplen algunes excepcions per a aquells que tenen dificultats per a arribar a Europa continental i poder iniciar els seus viatges amb tren. Per consegüent, s'han previst condicions especials per als joves de les regions ultraperifèriques, els països i territoris d'ultramar, les zones remotes i les illes.

La Comissió va posar en marxa DiscoverEU al juny de 2018, arran d'una proposta del Parlament Europeu, i la iniciativa s'ha integrat formalment en el nou programa Erasmus+ 2021-2027.

Des de 2018, més de 860 000 candidats han sol·licitat 130 000 bons de viatge disponibles: segons l'última enquesta, el 66% d'ells va declarar que era la primera vegada que viatjava amb tren fora del seu país de residència. Per a molts, també era la primera vegada que viatjaven sense els seus pares o acompanyants adults, i la majoria va assenyalar que s'havien tornat més independents.

La iniciativa DiscoverEU els va ajudar a conèixer millor altres cultures i la història europea, i també els va permetre millorar les seves capacitats lingüístiques en idiomes estrangers. Dos terços dels participants van indicar que no haurien pogut finançar el seu bo de viatge sense DiscoverEU. Als participants se'ls convida a ser ambaixadors de DiscoverEU per a promoure la iniciativa. També se'ls anima a posar-se en contacte amb altres joves viatgers en el grup oficial de DiscoverEU en línia per a compartir experiències i consells, especialment relacionats amb experiències culturals o amb com viatjar emprant eines digitals i de manera sostenible.

Per a participar, els candidats hauran d'emplenar un qüestionari tipus test sobre coneixements generals de la Unió Europea i sobre altres iniciatives de la UE per als joves. En una pregunta addicional, se'ls convidarà a fer una estimació del nombre de candidats d'aquesta edició que han nascut un dimarts. Com més s'acosti l'estimació a la resposta correcta, més punts rebrà el candidat. Això permetrà a la Comissió classificar als candidats. La Comissió donarà bons de viatge als candidats, seguint l'ordre de classificació, fins que s'esgotin.

23 de març de 2022
JORNADES DE FORMACIÓ PER A ENTITATS RECENTMENT ACREDITADES AL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

Jornadas_Formativas_(CES)_FORA.png

FORMACIÓ ONLINE PER A ORGANITZACIONS RECENT ACREDITADES I/O AMB ESCASA EXPERIÈNCIA EN EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

Es desenvolupa en el marc de les mesures de qualitat i suport previstes dins del programa del Cos Europeu de Solidaritat. L'Agència Nacional Espanyola (ANE) organitza aquesta formació, sota la coordinació del Servei de Joventut de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies del Govern Balear, per a organitzacions de projectes del Cos Europeu de Solidaritat acabat d'obtenir el segell de qualitat.


Amb lobjectiu de compartir experiències, idees, bones pràctiques i desenvolupar la creació de xarxes de contacte. Així mateix, permet recordar els valors i les característiques fonamentals del Programa, i avaluar les dificultats trobades per les organitzacions acreditades amb el segell de qualitat del Cos Europeu de Solidaritat establertes a Espanya.


L'activitat que es realitzarà en línia, es basa en una metodologia d'educació no formal, amb un propòsit de format actiu i participatiu, donant especial protagonisme a les experiències personals dels participants.

OBJECTIUS DE LA FORMACIÓ:

Aquesta formació prevista dins de les activitats del CICLE DE FORMACIÓ I AVALUACIÓ té com a objectius:
- Garantir l'entesa de les funcions i les responsabilitats de cada organització participant.
- Aportar informació pràctica i tècnica adequada sobre la gestió del projecte.
- Conscienciar sobre les característiques importants del programa com ara: suport específic per als joves amb menys oportunitats, Youthpass, suport lingüístic en línia, el paper del tutor/a, etc.
- Brindar el suport i les eines necessàries per desenvolupar i dur a terme una tutoria de qualitat.
- Donar suport a les organitzacions per desenvolupar projectes de qualitat (selecció de socis i participants, disseny de les tasques dels participants, gestió de crisis, difusió, etc.).
- Presentar el cicle formatiu del voluntariat i explicar-ne el funcionament.
- Explicar l'estructura i el contingut del formulari de sol·licitud i de l'informe final.
- Explicar el funcionament de la plataforma PASS i de la Mobility Tool.
- La formació també ofereix oportunitats a les organitzacions per establir contactes i associacions.

15 de març de 2022
ACCIÓ CLAU 2: PREGUNTES FREQÜENTS PER A SOL·LICITANTS I BENEFICIARIS

desc_Foto FAQ KA2.png

Aquesta llista de preguntes i respostes té com a objectiu proporcionar a sol·licitants i beneficiaris informació addicional sobre les regles financeres relacionades amb el model de finançament a tant alçat, aplicable a les Associacions per a la Cooperació i les Associacions a petita escala.

Aspectes financers
On s'han de descriure els aspectes del cofinançament a la proposta?

No es demana directament al sol·licitant que descrigui els aspectes de cofinançament al formulari de sol·licitud, però té la possibilitat d'explicar-ho a la secció de cost-efectivitat. A més, hi ha una frase recordatòria a cada secció del paquet de treball sobre el principi de cofinançament en relació amb les subvencions de la UE, que descriu que els costos addicionals no coberts per la subvenció de la UE han de ser coberts per les organitzacions participants amb càrrec als seus propis recursos, ingressos generats per lacció, contribucions financeres o en espècie.

Subcontractació: com ha de declarar el sol·licitant els fons assignats a la subcontractació?

La subcontractació és permesa però no pot cobrir les activitats principals del projecte. Si el sol·licitant decideix subcontractar activitats, ho ha de justificar en la descripció dels paquets de treball. El sol·licitant ha d'estimar la quantitat i inclou-la a la descripció.

Si el sol·licitant estima que el seu projecte es pot executar amb un import de 395.000 euros, hauria de sol·licitar una subvenció de 250.000 euros?

En el moment de planificar i dissenyar la sol·licitud, el sol·licitant ha d'escollir la quantitat màxima a tant alçat més adequada per cobrir els costos del seu projecte, en funció de les necessitats i els objectius. El sol·licitant només pot optar per un dels imports predefinits a la convocatòria de propostes (Guia del programa). Si la quantitat necessària no correspon a un dels imports a tant alçat predefinits, es recomana al sol·licitant que adapti el projecte perquè s'ajusti a la quantitat a tant alçat corresponent.

Aspectes operatius
Quants paquets de treball es poden incloure en un projecte?

Es recomana dividir el projecte en un màxim de 5 paquets de feina.

S'inclou el paquet de treball de gestió de projectes al màxim de 5 paquets de treball recomanats?

Un paquet de feina està dedicat a la gestió de projectes. Des d'un punt de vista pressupostari, la quantitat dedicada a la gestió del projecte pot representar com a màxim el 20 % de l'import total a preu fet. No s'han d'incloure activitats vinculades a la gestió del projecte als altres paquets de treball.

El paquet de treball de gestió de projectes és un paquet de treball separat?

El paquet de treball de gestió de projectes és un paquet de treball separat. L'objectiu d'aquest paquet de treball és cobrir tots els costos relacionats amb les activitats horitzontals del projecte (per exemple, redacció d'informes, seguiment, coordinació...). No s'han d'incloure activitats vinculades a la gestió del projecte als altres paquets de treball.

Serà possible afegir activitats noves en implementar un projecte d'associació a petita escala?

El beneficiari pot sol·licitar una modificació de l'acord de subvenció per afegir una nova activitat no prevista a la proposta amb una justificació clara i l'agència nacional ha d'avaluar si els canvis posarien en dubte la decisió de concessió de la subvenció o infringeixen el principi de igualtat de tracte de sol·licitants. Cal assenyalar que la quantitat total atorgada no es pot canviar, la nova activitat s'ha d'implementar dins del pressupost acceptat.

Si un beneficiari vol canviar una activitat en un projecte d'associació de cooperació, heu de sol·licitar una modificació?

L'objectiu final del projecte és assolir els objectius establerts a la proposta, per tant, el beneficiari podria decidir afegir/modificar una activitat prevista o una activitat dins un paquet de treball sense sol·licitar una modificació, sempre que el canvi no alteri l'objectiu que es va definir per a aquest paquet de treball i els resultats encara es compleixen per complet pel que es va descriure per a aquest paquet de treball.

Quin és el procediment correcte per modificar el pressupost assignat a un sol paquet de treball?

En cas que, durant la implementació del projecte, un beneficiari necessiti modificar el pressupost assignat a un paquet de treball, només es pot fer sol·licitant una modificació. Aquest canvi ha de ser justificat per la implementació tècnica de lacció. En aquest sentit, lautoritat atorgant avaluarà qualsevol sol·licitud de modificació daquest tipus cas per cas.

Quins són els documents de suport que els beneficiaris han de conservar amb finalitats de verificació i auditoria?

Els documents de seguretat que els beneficiaris han de conservar i posar a disposició en cas de controls i auditories són tots aquells documents rellevants per demostrar l'ocurrència de l'esdeveniment generador. Correspon als beneficiaris definir quins documents són rellevants per demostrar que les activitats es van dur a terme de manera efectiva i que la qualitat d'aquestes activitats està en consonància amb allò previst a la proposta. A causa de la varietat d'activitats, no es pot definir una llista exhaustiva de documents de seguretat. Per exemple, els documents de seguretat poden ser: llista d'assistència a una reunió, actes d'aquesta reunió, lliurables, resultats del projecte, resultats del projecte produïts, etc.

9 de març de 2022
PROJECTES ERASMUS+ I  UCRAÏNA

Bandera_ucrania.jpg

En relació amb els projectes de Cos Europeu de Solidaritat i Erasmus+ i la situació d'Ucraïna, la Comissió Europea ha informat del següent:

Sobre mobilitats sortints en projectes realitzats en el marc dels programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat i desenvolupats a Ucraïna o Rússia que involucren participants d'Estats membres o tercers països associats als programes: Es podrà invocar la clàusula de força major per a una terminació anticipada de les activitats que tingueren lloc a Ucraïna o Rússia. Els costos de repatriació justificats s'acceptaran com a costos excepcionals. Els costos de repatriació justificats s'acceptaran com a costos excepcionals, sempre que es justifiquin a l'informe requerit. En cas que els costos excepcionals no siguin una opció, les organitzacions podran optar per l'ús de la partida de suport organitzatiu.

Sobre mobilitats entrants en projectes d'Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat desenvolupats als Estats membres i tercers països associats als programes i on hi hagi participants ucraïnesos: S'anima organitzacions i els beneficiaris a explorar les possibilitats de prolongar la seva estada dins de les normes del programa per a tots els participants ucraïnesos que es trobin actualment en un dels seus països.

Sobre les activitats d'Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat previstes a Ucraïna: S'insta totes les organitzacions amb mobilitats sortints planificades a Ucraïna a buscar opcions alternatives (per exemple, canvi de país de destinació), o, si l'acció ho permet, canviar-les a mobilitats entrants (per exemple, acollir participants ucraïnesos).

22 de febrer de 2022
COS EUROPEU DE SOLIDARITAT A IB3

Amb motiu de la sessió informativa que va tenir lloc a l'auditori Albert Camus de Sant Lluís, Menorca, IB3 va realitzar aquest reportatge.

Hi pots veure n'Àngel Orfila, formador de l'Agència Nacional Espanyola i del Servei de Joventut, i els testimonis de'n Lluis Blanco i n'Abril Coll.

7 de febrer de 2022
NOVA GUIA COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

desc_Foto Nueva guia CES 2022 v2.png

La Comissió Europea ha publicat una nova versió (2) de la guia del Cos Europeu de Solidaritat que incorpora el contingut del corrigendum a la versió 1.

Segons la nova redacció, no caldrà que les organitzacions tinguin aprovat el Segell de Qualitat a la data de presentació de Projectes de Voluntariat (ESC51) sinó que serà suficient amb què hagin realitzat la sol·licitud.

El corrigendum també modifica els terminis indicatius per a la signatura dels convenis des de la finalització de les rondes que passa de 3 a 9 mesos en el cas de Projectes de Voluntariat i de 4 a 9 en el cas dels Projectes Solidaris.

Versió 2 de la guia (en anglès)

Corrigendum

2 de febrer de 2022
HOW TO COMUNICATE YOUR PROJECT

Foto_how_to_comunicate.png

S'han publicat noves directrius de comunicació per als beneficiaris de projectes

Els projectes finançats per la UE són mines d'or d'històries que ens expliquen com els programes de la UE contribueixen a millorar la societat i a assolir les prioritats polítiques de la Comissió.

Els beneficiaris del projecte del Cos Europeu de Solidaritat es poden beneficiar ara d'una guia pas a pas que els acompanya en el seu “viaje comunicatiu”, des de la seva fase de planificació fins a l'avaluació de l'impacte de les seves activitats de comunicació.

Aquestes directrius tenen com a objectiu animar els beneficiaris dels programes a compartir les seves històries i resultats del projecte amb les seves comunitats locals, parts interessades i institucions de la UE i donar accés a una àmplia gamma d'eines i recursos per maximitzar la promoció del projecte.

Les directrius (format PDF) estan disponibles en anglès.

INFO DAY 2022: ERASMUS+ I COS EUROPEU DE SOLIDARITAT A LA EACEA

desc_Foto ESC-Erasmus+.pngEts una organització i has vist que hi ha algun tipus de projectes que els has de sol·licitar a l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA), veritat? I això fa un poc de vertígen, veritat? 

Idò l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA) té el plaer de convidar-vos a una sessió informativa en línia sobre les convocatòries de propostes de 2022 'Desenvolupament de Capacitat en l'àmbit de la joventut', 'Joventut Europea Unida' i 'Equips de voluntariat en àrees d'alta prioritat' el dijous 10 de febrer de 2022 de 10:00 a 17:30 (hora de Brussel·les).

Aquest acte conjunt té com a objectiu informar les organitzacions dedicades a la joventut i/o el voluntariat que estiguin interessades a sol·licitar finançament per a les següents accions:

Projectes de desenvolupament de capacitat per a joves: són projectes de cooperació internacional basats en associacions multilaterals entre organitzacions actives en l'àmbit de la joventut.
Els projectes europeus Joventut Europea Unida: tenen com a objectiu crear associacions transfrontereres per als països del programa Erasmus+, que es durin en estreta cooperació amb els joves.
Equips de Voluntariat: són activitats solidàries que permeten a grups d'un mínim de cinc participants fer voluntariat junts durant un període d'entre 2 setmanes i 2 mesos.

Les principals prioritats de la convocatòria 2022 són la promoció d'estils de vida saludables i la preservació del patrimoni cultural.


Durant la sessió es repassaran el context polític de les tres accions, s'explicaran les convocatòries i es donarà orientació sobre el procés de sol·licitud. Les convocatòries ja estan publicades al portal de finançament i licitacions. Trobareu més informació sobre les accions a la Guia Erasmus+ 2022 i la Guia del Cos Europeu de Solidaritat 2022.

La jornada d'informació es farà en línia i es gravarà. Si us plau, trobareu aquí l'enllaç de l'esdeveniment i l'agenda. La sessió és oberta però us aconsellem que us inscrigueu a les ponències específiques programades a la tarda per mantenir-vos en contacte amb les convocatòries.

Esperem veure't allà!

21 de gener de 2022
CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA AMBAIXADES PER AL DIÀLEG AMB LA JOVENTUT

TERMINI D’INSCRIPCIÓ FINS DIA 31 DE GENER 2022

OBERTA PER A LES CCAA DE:

ASTÚRIES, CANTABRIA, LA RIOJA, BALEARS, NAVARRA, CEUTA I MELILLA

Ets jove i t'agradaria que la teva veu fos tinguda en compte per les institucions?

Idò, encara estas a temps de formar part de les Ambaixades per al Diàleg amb la Joventut

Foto_embajadores_ix-ciclo-cuadrada.jpg

El Consell de la Joventut d'Espanya (CJE) i l'Institut de la Joventut (INJUVE) llancen la convocatòria per formar part de les Ambaixades per al Diàleg amb la Joventut durant el 2022 i la primera meitat del 2023. L'objectiu és aconseguir que les persones joves, entre 14 i 29 anys, s'impliquin en aquest procés, amb el propòsit que a totes i cadascuna de les comunitats i ciutats autònomes hi hagi espais que promoguin la iniciativa de Diàleg amb la Joventut. Les Ambaixades són les encarregades de coordinar la realització de les accions del cicle, animant altres persones joves, entitats juvenils i institucions a participar-hi.

Les Ambaixades per al Diàleg amb la Joventut són estructures compostes per persones joves que ajuden que es duguin a terme processos de diàleg entre joves i responsables de la presa de decisions a nivell local i autonòmic, implementant el programa territorialment en col·laboració amb el NWG (Grup Nacional de Treball), els Consells de Joventut locals i autonòmics, les Direccions Generals de Joventut i altres entitats.

Trobaràs tota la informació per poder involucrar-te en aquesta interessant iniciativa, a la web del Diàleg amb la Joventut ia les xarxes socials: #DialogoJuventud #EUYouthDialogue.

Per inscriure's cal emplenar aquest formulari fins el dia 31 de gener de 2022

Enllaç: Web Diálogo con la juventud.

13 de gener de 2022
PREMI EUROPEU DE LA JOVENTUT CARLEMANY

desc_Foto Premi Carlemany 2022.jpg

Participa al Premi Europeu de la Joventut Carlemany 2022!


Si creus que la consciència europea és important, participa en aquest concurs i guanya premis.

El premi s'atorga a projectes realitzats per joves que fomenten la comprensió, promouen el desenvolupament d'un sentit compartit de la identitat europea i ofereixen exemples pràctics d'europeus que conviuen com una comunitat. Els projectes es poden centrar en l'organització de diversos esdeveniments juvenils, intercanvis juvenils, jocs de simulació, festivals polítics juvenils, exposicions, formacions o projectes en línia amb dimensió europea.

Qui pot participar?
Ciutadans o residents d'un dels 27 estats membres de la UE d'entre 16 i 30 anys, ja sigui individualment, en grup o com a organització.

Premis
El premi al millor projecte és de 7.500 euros. El segon millor projecte rebrà 5.000 euros i el tercer 2.500 euros.
Els representants dels 27 projectes nacionals seleccionats seran convidats a la cerimònia de lliurament del Premi Carlemany a Aquisgrà el maig de 2022.
Els premis als tres millors projectes seran lliurats pel president del Parlament Europeu i representants de la Fundació del Premi Internacional Carlemany d'Aquisgrà.
Com a part del premi, els tres premiats europeus seran convidats a visitar el Parlament Europeu (a Brussel·les o a Estrasburg).
Com aplicar?
Les sol·licituds es poden presentar en totes les llengües oficials de la Unió Europea.

Data límit: 13 de febrer de 2022 a les 23:59 CET.

Llegeix tots els detalls aquí.

El Premi Europeu de la Joventut Carlemany és atorgat conjuntament i anualment pel Parlament Europeu i la Fundació del Premi Internacional Carlemany d'Aquisgrà.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb les oficines nacionals de comunicació del Parlament Europeu.

13 de gener de 2022
LLANÇAMENT DE LA PÀGINA DE L'ANY EUROPEU DE LA JOVENTUT

desc_Foto any europeu joventut 2022.png

Llançament de la pàgina de l'Any Europeu de la Joventut!

Feliç Any Nou i feliç Any Europeu de la Joventut 2022! La secció dedicada al Portal Europeu de la Joventut per a l'Any Europeu de la Joventut s'ha obert per fi, així que veniu a investigar què us espera l'Any!

Amb moltes oportunitats per aprendre, compartir, descobrir les visions dels altres i participar en activitats arreu d'Europa, la pàgina de l'Any Europeu de la Joventut és el lloc on estar!

A més de trobar informació sobre la iniciativa de l'Any Europeu de la Joventut 2022 i sobre com la UE pretén honrar i donar suport a la joventut europea, també podeu consultar els esdeveniments i activitats relacionats amb l'Any Europeu de la Joventut arreu d'Europa, al mapa interactiu d'activitats.

A la secció Notícies, trobareu les últimes novetats sobre la joventut europea, i la secció Voices of Young Europeans us permetrà explorar què diuen els joves periodistes europeus, així com inspirar-vos en joves d'arreu d'Europa, llegir les seves opinions i esperances per al futur.

També està en camí una secció de política de joventut, on podreu trobar totes les polítiques europees existents i noves relacionades amb la joventut, per veure millor què fa Europa per vosaltres.

Les activitats de l'Any Europeu de la Joventut i el contingut de les pàgines seguiran creixent a mesura que avança l'any. Per tant, no dubteu a visitar-la regularment i comprovar-ho!

12 de gener de 2022
INFO DAY- Cos Europeu de Solidaritat — Voluntariat a les operacions d'ajuda humanitària

desc_Foto Ajuda Humanitaria ESC_EYP_EACEA_infoday.jpg

L'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA) es complau a convidar les organitzacions juvenils a una sessió d'informació en línia sobre el procés de sol·licitud de la convocatòria del 2022 Voluntariat en suport de les operacions d'ajuda humanitària (ESC-HUMAID- 2022-volun) el dijous 20 de gener de 2022 de les 9.30 a les 13.00 hores (hora de Brussel·les).

Els projectes executats en el marc del Cos Voluntari Europeu d'Ajuda Humanitària tenen per objecte preservar la vida, prevenir i alleujar el patiment humà, mantenir la dignitat humana i reforçar la capacitat i la resiliència de les comunitats vulnerables o afectades per catàstrofes a tercers països. Aquesta acció ofereix als joves de 18 a 35 anys l'oportunitat de contribuir a la societat amb activitats de voluntariat a curt o llarg termini. Podeu obtenir més informació sobre la convocatòria i l'acció a la Guia del Cos Europeu de Solidaritat 2022. La convocatòria ja està publicada al Portal d'ofertes de finançament .

L'esdeveniment s'adreça a organitzacions que han sol·licitat el Segell de Qualitat per al Voluntariat d'Ajuda Humanitària o que estan interessades a presentar la seva candidatura en el futur. Més informació disponible a la Guia del Cos Europeu de Solidaritat 2022 i al portal de finançament i licitació.

L'INFO-DAY tindrà lloc en línia i no es gravarà. Trobareu l'enllaç a l'acte ia l'ordre del dia del lloc web de l'EACEA (necessària inscripció).

3 de gener de 2022
CONVOCATÒRIA AMBAIXADES PER AL DIÀLEG AMB LA JOVENTUT 2022-2023

Ets jove i t'agradaria que la teva veu fos tinguda en compte per les institucions? Inscripcions fins el 10 de gener.

Foto_embajadores_ix-ciclo-cuadrada.jpg

Arrenca el IX Cicle del programa "Diàleg de la Unió Europea amb la Joventut", una iniciativa de la Unió Europea que té com a objectiu generar processos participatius entre responsables de polítiques públiques i persones joves per millorar el disseny, implementació i avaluació de les polítiques públiques a qualsevol àmbit territorial.

El Consell de la Joventut d'Espanya (CJE) i l'Institut de la Joventut (INJUVE) llancen la convocatòria per formar part de les Ambaixades per al Diàleg amb la Joventut durant el 2022 i la primera meitat del 2023. L'objectiu és aconseguir que les persones joves, entre 14 i 29 anys, s'impliquin en aquest procés, amb el propòsit que a totes i cadascuna de les comunitats i ciutats autònomes hi hagi espais que promoguin la iniciativa de Diàleg amb la Joventut. Les Ambaixades són les encarregades de coordinar la realització de les accions del cicle, animant altres persones joves, entitats juvenils i institucions a participar-hi.

Les Ambaixades per al Diàleg amb la Joventut són estructures compostes per persones joves que ajuden que es duguin a terme processos de diàleg entre joves i responsables de la presa de decisions a nivell local i autonòmic, implementant el programa territorialment en col·laboració amb el NWG (Grup Nacional de Treball), els Consells de Joventut locals i autonòmics, les Direccions Generals de Joventut i altres entitats.

Trobaràs tota la informació per poder involucrar-te en aquesta interessant iniciativa, a la web del Diàleg amb la Joventut ia les xarxes socials: #DialogoJuventud #EUYouthDialogue.

Per inscriure's cal emplenar aquest formulari fins el dilluns 10 de gener a les 23:59h.

Enllaç: Web Diálogo con la juventud.

Pots veure la notícia de l'event final del 8è cicle aquí.

22 de diciembre de 2021
ERASMUS+ VA SER UN ÈXIT DURANT EL 2020 MALGRAT LES RESTRICCIONS

desc_Foto Datos YE 2020.jpg

L'informe anual del 2020 sobre Erasmus+ mostra que l'any passat el programa va donar suport a gairebé 640.000 experiències d'aprenentatge a l'estranger i va proporcionar finançament a 20.400 projectes i 126.900 organitzacions malgrat la pandèmia de COVID-19. El pas sobtat a l'aprenentatge en línia va posar de manifest  la importància de les solucions digitals a distància per a l'ensenyament i l'aprenentatge. Erasmus+ continua exercint un paper fonamental en la preparació de persones i organitzacions, amb 200 milions d'euros posats a disposició l'any passat específicament per a la transició digital. El 2020, el pressupost total d'Erasmus+ va pujar a 3.780 milions d'euros, és a dir, 506 milions més que el 2019, fet que suposa un augment del 15%. Després de 33 anys d'existència, Erasmus+ continua sent resilient, fins i tot en el difícil context del 2020, i ha donat suport a un total d'11,7 milions de participants des de la posada en marxa el 1987.

Dins l'àmbit de la joventut gairebé 180.000 joves i treballadors en l'àmbit de la joventut es van beneficiar del finançament d'Erasmus+, ja sigui en forma d'intercanvis juvenils o d'oportunitats per als treballadors a aquest àmbit.

L'annex estadístic de l'informe Erasmus+ de 2020 proporciona informació exhaustiva sobre les diferents accions i el pressupost, juntament amb informació detallada sobre el nombre de projectes, participants i organitzacions. També es disposa de dades per país amb relació a determinades accions Podeu consultar informació qualitativa sobre projectes Erasmus+ a la plataforma de resultats dels projectes Erasmus+, una base de dades amb accés gratuït a descripcions, resultats i informació de contacte sobre tots els projectes finançats en el marc del programa Erasmus+ en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport. 

Annex:

Resum Espanya

20 de desembre de 2021
ANY EUROPEU DE LA JOVENTUT 2022

desc_Foto European Year of Youth 2022.jfif

La presidenta Von der Leyen, al seu discurs sobre l'estat de la Unió Europea de 2021 ha proposat formalment que l'any 2022 sigui l'Any Europeu de la Joventut. Vol que sigui “un any dedicat a valorar a una joventut que ha renunciat a tantes coses pels altres”, diu. “Són ells, els joves, els que han de conduir els debats de la Conferència sobre el Futur d'Europa. És el seu futur i ha de ser la seva Conferència. La Comissió estarà disposada a donar seguiment a tots els punts que s'adoptin a la Conferència.”

Paral·lelament, la Comissió Europea ha publicat el seu darrer informe de la UE sobre l'aplicació de l'Estratègia de la UE per a la Joventut (2019-2027)1 on s'ofereix una visió general de la situació dels joves europeus en termes d'educació, formació, aprenentatge, ocupació i participació cívica i política, reforçant la importància de programes com Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat, entre d'altres, com a vehicles idonis a l'hora d'abordar les àrees bàsiques:
Involucrar als joves: reforçar la participació democràtica,
Connectar els joves: impulsar les activitats de mobilitat, i
Empoderar als joves: promoure la inclusió social i la recuperació.

A més, es tendran en compte els onze objectius de la joventut, que són el resultat del procés de Diàleg Juvenil amb més de 50,000 joves. Representen les opinions dels joves de tota Europa i formen part de l'Estratègia de la Joventut:

#1 Conectar la UE amb la joventut
#2 Igualtat de tots els géneres
# 3 Societats inclusives
# 4 Informació i diàleg constructiu
# 5 Salut mental i benestar
# 6 Fent avançar a la joventut rural
# 7 Ocupació de qualitat per a tots
# 8 Aprenentatge de qualitat
# 9 Espai i participació per a tots
# 10 Europa verda sostenible
# 11 Organitzacions juvenils i programes europeus

Per tot això, per crear tot un seguit d'activitats durant l'any 2022 alineades amb les inquietuds dels joves, la Comissió ha realitzat una enquesta per conèixer-les. D'ella es desprèn que:

Als enquestats els agradaria que s'organitzin festivals, tallers, debats i sessions de formació (valoren les oportunitats de viatjar, les excursions i intercanvis temàtics, i conèixer les formes de vida d'altres països). També van mostrar interès per les activitats de voluntariat, les activitats d'Erasmus+, exposicions amb participació de joves...

Els agradaria interactuar principalment amb altres joves d'altres països europeus. Els temes que més els interessa són “Educació i formació”, Clima, canvi climàtic i medi ambient, Salut i salut mental, i Societats inclusives, inclòs el gènere, indiscriminació. També els agradaria parlar sobre l'efecte de la pandèmia sobre els joves, l'alfabetització financera, l'art i música, potenciar les comunitats rurals i reforçar les competències digitals.

Volen fer totes aquestes activitats principalment per tota Europa i prefereixen activitats combinant part presencials i parts en línia o totalment presencials.


1COM(2021)636 final

16 de desembre de 2021
NOVETATS DELS PROGRAMES ERASMUS+ I COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

desc_Foto participacio juvenil.png

Text extret de l'Informe de la Comissió al Parlament Europeu, al Consell, al Comité Econòmic i Social Europeu i al Comité de les Regions sobre l'aplicació de l'Estratègia de la UE per a la Joventut (2019-2027):

“Els programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat ofereixen múltiples oportunitats perquè els joves es posin en contacte i visquin els intercanvis, la cooperació i les accions culturals i cíviques en un context europeu.

Amb un pressupost pràcticament del doble, el nou programa Erasmus+ ofereix possibilitats noves i reforçades de cooperació i mobilitat transnacionals . DiscoverEU, una recent i exitosa iniciativa pilot que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de descobrir Europa a través d'una experiència d'aprenentatge a l'estranger, s'ha integrat al programa Erasmus+. DiscoverEu no només ofereix un bo de viatge als joves de 18 anys, també fomenta la connexió i el diàleg cultural entre els joves de tota Europa. Erasmus+ inclou activitats de participació juvenil que ofereixen més possibilitats per a que els joves fora de l'educació i la formació formals tenguin un paper actiu en els processos cívics i democràtics a escala local, regional, nacional i europea.

El nou Cos Europeu de Solidaritat permetrà que els joves puguin abordar reptes socials a través del voluntariat o la creació dels seus propis projectes de solidaritat, inclòs el voluntariat en el camp de l'ajuda humanitària a tot el món.

Els programes Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat ajuden a crear formacions, eines, aplicacions i mecanismes per integrar el treball en l'àmbit de la joventut en les polítiques de joventut existents i futures i reconèixer el paper i les necessitats de treball comunitari dels joves.

Aquests programes afavoreixen el treball en l'àmbit de la joventut, en particular mitjançant activitats de cooperació transnacional i activitats de creació de xarxes entre agències nacionals, de manera que contribueixen a l'impacte estratègic del programa i recolzen el desenvolupament de la qualitat del treball en l'àmbit de la joventut a escala nacional i europea.”

NOVETATS COMUNES ALS DOS PROGRAMES:

PAÏSOS:
Han canviat la nomenclatura. Ara els països es divideixen en membres de la Unió Europea, tercers països associats al programa i tercers països no associats. Però són els mateixos que l’any 2021.

PRIORITATS:
S’incrementa la importància d’inclusió als joves amb menys oportunitats.

S'incrementa la importància en la participació en la vida democràtica, valors comuns i compromís cívic del joves.

NOVETATS ESPECÍFIQUES ERASMUS+

ACCIÓ CLAU1:
S'inclouen dues noves accions:
DiscoverEU: facilita que joves de 18 anys realitzin un viatge en tren per Europa.
Intercanvis virtuals en l'àmbit de l'educació superior i la joventut. És una acció centralitzada (s'ha de sol·licitar a la EACEA) que facilita el diàleg intercultural amb tercers països no associats.

ACCIÓ CLAU 2:
A les associacions de cooperació desapareixen les partides pressupostàries i s'estableixen tres imports fixes: 120.000€, 250.000€ o 400.000€.

NOVETATS ESPECÍFIQUES COS EUROPEU DE SOLIDARITAT:

VOLUNTARIAT D’AJUDA HUMANITÀRIA:
Està prevista la implementació pràctica durant el 2022. Les entitats interessades han de presentar la sol·licitud del Segell de Qualitat específic i el projecte abans de dia 3 de maig de 2022.
Els joves podran sol·licitar participar a aquests projectes a través del Portal del Cos.
L’edat de participació dels joves s’amplia als 35 anys per aquests tipus de projectes.

SEGELL DE QUALITAT:
Les entitats que vulguin presentar projectes han de tenir el segell de qualitat específic d’entitat Líder (o entitat principal, segons la guia en espanyol).

VOLUNTARIAT EN EQUIP EN ÀMBITS D’ALTA PRIORITAT:
Enguany, les prioritats són:
- Promoure estils de vida saludable.
- Conservació del patrimoni cultural.

14 de desembre de 2021
CURS EN LINIA SOBRE EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

desc_Foto curs online CES.jpg

 

LLANÇAMENT DE LA NOVA FORMACIÓ EN LÍNIA DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

Ja ets voluntari del Cos Europeu de Solidaritat? Estàs pensant en convertir-te en voluntari? O no saps què és un voluntari? No estàs segur de com preparar-te millor per a aquests tipus de projectes? Cerques idees de com participar? No te preocupis: A la plataforma del Cos Europeu de Solidaritat, a la zona de formació, ho aprendràs.

Fés la consulta a través del Portal del Cos Europeu de Solidaritat. Explora la formació general en línia.

Només els joves que estiguin inscrits al Portal poden accedir a la plataforma a través del seu perfil.

Si encara no hi estàs inscrit, entra a la pàgina d'inici del Cos Europeu de Solidaritat i clica a "Registrar-se/Inciar sessió". Un cop estiguis registrat i iniciat sessió podràs accedir a la plataforma clicant a "Capacitació en línia" i tendràs accés a 5 mòduls diferents:

- Com és la UE?

- Fes-ho a la teva manera

- Tot un nou mon

- El viatge continua

- Ampliar els teus horitzons

Recorda que és una formació del propi Cos Europeu de Solidaritat.

I que per poder accedir-hi:

1. Registrar-se i crear compte aquí.

2. Clicar a "Capacitación en línea" i triar el mòdul.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 

El 31 de desembre de 2021.


ENLAÇOS EXTERNS: 
Més informació


9 de desembre de 2021
TAULA RODONA: OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT PELS AJUNTAMENTS

desc_Foto taula rodona.jpg

Ha tingut lloc la taula rodona en què representants de Joventut dels ajuntaments d'Andratx, Pollença, Calvià i Eivissa han explicat als seus homòlegs d'altres municipis les seves experiències amb els programes.

S'han donat a conèixer les possibilitats de projectes i de finançament que suposen aquestes iniciatives, a una sessió organitzada per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies; i el Centre Balears Europa, amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). 

La sessió ha comptat amb la participació de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, qui ha encoratjat els representants municipals a treure el màxim profit d'aquestes iniciatives europees; així com amb la del director general de Relacions Exteriors i vicepresident del Centre Balears Europa, Antoni Vicens, i Neus Serra, secretària general de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears.

La taula rodona s'organitza després que la Comissió Europea hagi renovat recentment els programes comunitaris Erasmus+ Joventut i Cos Europeu de Solidaritat per al període comprès entre els anys 2021 i 2027.

Pel que fa a Erasmus + Joventut, es dona continuïtat al programa anterior, amb el finançament de programes emmarcats en tres accions clau.

La primera, projectes de mobilitat per motiu d’aprenentatge, inclou projectes com els intercanvis juvenils, la mobilitat de treballadors de joventut o, a partir de 2022, la possibilitat de viatjar en tren per Europa amb l'objectiu de fomentar el sentit de pertinença a la UE i descobrir la seva diversitat cultural. Com a novetat, s’incorporen a aquesta Acció els projectes de participació de la Joventut que fomenten la implicació dels joves en la vida democràtica d'Europa a nivell local, regional, nacional i europeu. Mitjançant l’Acció Clau 2, cooperació per a la innovació i intercanvi de bones pràctiques, es poden finançar projectes de col·laboració entre organitzacions per augmentar la qualitat i rellevància de les seves activitats, enfortir les seves xarxes de socis, i incrementar la seva capacitat per actuar de manera conjunta a nivell internacional. Finalment, per mitjà de l’Acció Clau 3, Suport a la reforma de polítiques, es poden realitzar projectes que fomentin la cooperació i la modernització en el marc de la política a nivell europeu.

Al seu torn, el programa Cos Europeu de Solidaritat (CES) continuarà amb el suport als joves, de 18 a 30 anys que volen involucrar-se en activitats de voluntariat en diversos camps, des de l'ajuda a les persones en situació de necessitat fins al suport a actuacions mediambientals i de salut , tant a la UE com fora.

El pressupost d’aquests dos programes a les Illes Balears al 2021 supera els 450.000 euros. Aquest import està distribuït en les diferents accions que es poden dur a terme: Intercanvis Juvenils i Mobilitat de treballadors (185.000€), participació Juvenil: (40.000€), projectes de voluntariat (210.000€) i projectes solidaris: 32.000€. A més, hi ha més de 10,7 milions d'euros per a l'Acció Clau 2 d’Erasmus + Joventut per al conjunt de l'estat.

desc_Foto taula rodona dire.jpg

25 de novembre de 2021
NOVA GUIA ERASMUS+ 2022

Vos informam que avui s'ha fet pública la nova guia per l'any 2022 d'Erasmus+.

La podeu trobar als webs oficials i aquí:

Guia 2022 Erasmus+

desc_nueva guia 2022 Erasmus.png

22 de novembre de 2021
TAULA RODONA: OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT PELS AJUNTAMENTS

“Els programes Erasmus + i Cos Europeu de Solidaritat: oportunitats de finançament pels ajuntaments”

Tendrà lloc el proper dia 9 de desembre de 2021 a la sala d’actes de la FELIB (C. General Riera, 111 de Palma) a les 11:00 h.

Sessió dirigida a tècnics de joventut, educació, esports, voluntariat així com a batles i regidors de les Illes Balears i altres entitats interessades.


Es tractaran les iniciatives de la Unió Europea dins l'àmbit de l'educació, formació, joventut, esport i el voluntariat i es debatrà sobre els tipus de projectes, subvencions, com involucrar als joves, experiències amb projectes de voluntariat, selecció de voluntaris, exemples de bones pràctiques, etc. 

Hi intervenen:

Carlos Pizá. Informador Juvenil. Servei de Joventut Ajuntament de Calvià. Intercanvi Juvenil.
Carme Tovar. Tècnica del Centre Universitari de Calvià. Projecte voluntariat i Projecte Solidari.
Francisco Mascaró. Dinamitzador Juvenil Ajuntament d’Andratx. Intercanvi Juvenil i Projecte Solidari.
Pere Mecer. Tècnic/ coordinador de l’àrea de Joventut. Ajuntament de Pollença. Projecte voluntariat.
Margarita Riera. Coordinadora de Joventut. Ajuntament de Sant Lluís. Projecte voluntariat.
Belen Cardona. Tècnica de Joventut, Ajuntament d’Eivissa. Intercanvis i Projecte voluntariat.

Modera: África Almirón, Responsable programes Erasmus + Joventut i CES. Direcció General d’Infància Joventut i Famílies. Servei de Joventut.

Inscripcions: https://www.cbe.es/login-usuari.php 

desc_Logos E+ CES català.jpg

desc_logo ED + CBE.jpg

18 de novembre de 2021
NOVA GUIA COS EUROPEU DE SOLIDARITAT 2022

Vos informam que avui s'ha fet pública la nova guia per l'any 2022 del Cos Europeu de Solidaritat.

La podeu trobar als webs oficials i aquí:

Guia 2022 Cos Europeu de Solidaritat

desc_nueva_guia_2022_ces_post.png

14 d'octubre de 2021
DISCOVEREU

📣Puja al #tren 🚉 i coneix #Europa. Inscripcions obertes per a #DiscoverEU. Si has nascut entre l'1 de juliol de 2001 y el 31 de desembre de 2003, un dels 60.000 bons pot esser teu. https://europa.eu/youth/discovereu_es

desc_Discover EU.jpg

 7 d'octubre de 2021
TIME TO MOVE

Activitats d'informació i difusió de la mobilitat juvenil en el marc de la campanya

                 "Time to Move. Descobreix diferents maneres de conèixer Europa"

Xerrada informativa sobre Erasmus + i CES per a joves amb menys oportunitats.

       Organitzada per l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) i la Direcció General d'Infància, Joventut
       i Famílies.

        Data: dia 20 d'octubre, de les 11,00 a les 13,00 h

        Lloc: Aula de formació d'IBJOVE Velòdrom Illes Balears

        Activitat presencial i gratuïta, adreçada a representants d'entitats que facin feina amb joves en situació

       de vulnerabilitat en diferents àmbits: exclusió social, discapacitat o necessitats especials

Si treballes amb joves amb menys oportunitats, aquesta xerrada t'interessa, els pots ajudar a MOURE'S  PER EUROPA de manera gratuïta, és temps de moure's, és TIME TO MOVE!

                   Inscriu-te en aquest enllaç: https://forms.gle/z9R77gDxPMYHdh6v5

6 d'octubre de 2021

Nova activitat programada als ERASMUS DAYS:

El Centre Universitari de Calvià - CUC ha organitzat:


EXPLORA EUROPA


Sessió informativa voluntariat europeu
Dijous 14 d'octubre de les 16 a les 17 h

Sessió informativa virtual sobre voluntariat europeu a través del Cos Europeu de Solidaritat. Resolució de dubtes sobre el procés de voluntariat, recerca de projectes i consells per a la preparació de les candidatures (perfil, CV i carta de motivació).

Més informació i inscripció: www.cucalvia.com

web_banner_970X250px.jpg

14 de setembre de 2021

PRÒXIMAMENT OFERIREM NOUS TALLERS I JORNADES FORMATIVES.

Estau atents a l'apartat Activitats Formatives

6 de setembre de 2021

AVÍS: JA ESTAN DISPONIBLES ELS FORMULARIS DE L'ACCIÓ KA1 D'ERASMUS+

Si vols presentar un projecte dins aquesta acció, ja pots entrar al formulari corresponent:

Intercanvis Juvenils: KA152-YOU (Termini 5/10/2021)

Mobilitat de Treballadors Juvenils: KA153-YOU (Termini 5/10/2021)

Activitats de Participació Juvenil: KA154-YOU (Termini 5/10/2021)

Associacions de cooperacio a petita escala: KA210-YOU (Termini 3/11/2021)

AVÍS: JA ESTAN DISPONIBLES ELS FORMULARIS DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

Si vols presentar un projecte dins aquesta acció, ja pots entrar al formulari corresponent:

- Projecte Solidari: formulari ESC30-SOL (Termini 5/10/2021)

- Projecte de Voluntariat: formulari ESC51-VTJ (Termini 5/10/2021)

El termini de la Ronda 2 és el 5 d'octubre a les 12h (hora de Brussel·les) i per a les associacions a petita escala és el 3 de novembre a les 12h (hora de Brussel·les)

https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-esc/home

8 de setembre de 2021

ERASMUS DAYS 2021

Els dies 14, 15 i 16 d'octubre es celebraran els "Erasmus Days" 2021

Les entitats que hagin gaudit del finançament per dur endavant un projecte, pot fer alguna activitat (exposició, taller, xerrada, concert, concurs, seminari, jornada de portes obertes...) per mostar-la, compartir l'experiència i difondre les fites obtingudes.

Visita la web i registra l'activitat a través del formulari que estarà disponible fins al migdia del dia 14 d'octubre. Un cop aprobada per l'Agència Nacional Espanyola, quedarà reflectida al mapa. Si també ho comuniques al servei de joventut, en farem difusió i ho penjarem aquí.

A aquesta web pots trobar material promocional: http://www.injuve.es/erasmusplus/noticia/erasmus-days-2021

web_banner_970X250px.jpg

RECULL NOTÍCIES

Primera Formació a la Arribada dels voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat que es realitza el 2021 organitzada pel Servei de Joventut del Govern Balear.

Enllaç a la notícia