Torna

Departament de Cultura

I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears 2016

Des de l'aprovació de la Llei 1/2002, de cultura popular i tradicional de les Illes Balears, s'han succeït les iniciatives públiques i privades a l'entorn de la recerca, la promoció i la dinamització de la cultura popular. Tanmateix, de manera paral·lela, l'entorn i el context han variat de forma més pregona que la mateixa dinàmica.

Per aquesta raó volem promoure unes jornades d'estudi i de reflexió sobre aquesta realitat i començar amb un balanç del que en matèria de cultura popular i tradicional s'ha fet a les Illes Balears i Pitiüses durant els darrers quinze anys. En aquest sentit, està prevista l'organització d'un cicle de quatre jornades que es desenvoluparan amb periodicitat anual i rotació a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Les primeres jornades corresponents d'aquest any es duran a terme a Mallorca els dies 4 (divendres) i 5 (dissabte) de novembre de 2016 per iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears i amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca.

Aquestes jornades es dedicaran a la reflexió i el debat sobre el marc conceptual i normatiu de la cultura popular i tradicional, i al passat, present i futur del patrimoni immaterial. El format serà mixt: es conjugaran aportacions d'especialistes coneixedors dels distints vessants de la temàtica tractada i hi haurà una taula rodona a través de la qual es donarà cabuda a responsables de les administracions competents i als assistents.

El lloc on es duran a terme les jornades serà l'Arxiu del Regne de Mallorca (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports), al carrer de Ramon Llull, 3, de Palma, i la cloenda serà a Raixa (Consell de Mallorca), carretera Palma-Sóller, km 12, Bunyola.