Torna

Departament de Cultura

Fònics

A iniciativa de la Direcció General de Cultura, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears ha posat en marxa el projecte «Fònics» amb una aposta pels dramaturgs i els actors balears.


Aquest projecte vol impulsar una sèrie d’enregistraments de radionovel·la, poesia radiada i radioteatre per donar a conèixer autors de les Illes Balears o que estiguin relacionats amb les illes. A més, vol ser un espai pioner de podcast amb adaptacions d’obres de la dramatúrgia balear contemporània amb autors i actors de totes les illes.


Aquests enregistraments els faran professionals illencs del sector de les arts escèniques de les illes i s’emetran per a usos divulgatius i educatius, sempre sense ànim de lucre.


Es pretén crear un repositori sonor per incorporar-lo a les bases d'àudio de biblioteques, centres educatius i entitats culturals de difusió de la cultura i la llengua de les Illes Balears. Aquest projecte treballa també amb la creació de nous públics i espera despertar l’ interès de la gent més jove amb un format que els resulti quotidià.


El cineasta Luis Ortas és el productor de «Fònics», el dramaturg i l’actor, Salvador Oliva, el responsable de l’adaptació i la direcció de les obres.


Podeu trobar tota la informació i escoltar els podcast en l’enllaç https://fonics.cat/