Torna

Comitè d'Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB)

Tràmit telemàtic

Tràmit telemàtic de presentació de documents al CEI de les Illes Balears

 

INFORMACIÓ DESTACADA

Estudis observacionals amb medicaments (EOm):

El 2 de gener de 2021 entrà en vigor el Reial decret 957/2020, de 3 de novembre, pel qual es regulen els estudis observacionals amb medicaments d'ús humà.

A la pàgina web de l'AEMPS es pot consultar la nova normativa i el document de preguntes i respostes.

Qualsevol estudi classificat per l'AEMPS com a EPA amb anterioritat al 2 de gener de 2021 es regirà per la legislació antiga durant tot el seu desenvolupament. Per tant, en la seva avaluació s'aplicaran els requisits dels estudis postautorització (EPA) que consten en aquesta pàgina web.


Imagencabancei2021.jpg

VII Congrés ANCEI: Els comitès d'ètica de la investigació en temps incerts. En línia, 2 i 3 de juny de 2021.


Imatge IV Jornada CEI-IB.png Publicació de les ponències presentades a la IV Jornada de Formació CEI-IB: "Nous reptes en investigació en el context de la pandèmia de Covid-19". En línia (Webex), 20 de novembre de 2020.

ARTICLES I PUBLICACIONS D'INTERÈS

PDF Publicació de les ponències presentades a la III Jornada de Formació CEI-IB: "Nous reptes en recerca: les mostres biològiques humanes". Palma, 8 de novembre de 2019.


PDF Dal-Ré R. "Quiénes son los promotores españoles de un mayor número de ensayos clínicos no comerciales con medicamentos y la comunicación de sus resultados". Med Clin (Barc). 2018. https://doi.org/10.1016/j.medcli.2018.10.017


PDF Publicació de les ponències presentades a la II Jornada de Formació CEI-IB: "Ciència oberta i dades de recerca en salut: una mirada des de l'ètica". Palma, 9 de novembre de 2018.


PDF "Recomendaciones para elaborar un modelo de hoja de información al participante y de consentimiento informado en proyectos de investigación". Article breu. Boletín para los Comités de Ética de Investigación. ICB digital març 2018.


PDF El CEI-IB s’ha acreditat com a Comitè d’Ètica de la Investigació amb Medicaments (CEIm). 10 de gener de 2018.

Aquesta acreditació certifica el CEI-IB com a avaluador d’estudis clínics amb medicaments d’ús humà. I ha estat atorgada en resposta a la demostració del compliment dels requisits fixats pel Reial decret 1090/2015 per garantir la qualitat de les avaluacions.


PDF Publicació de les ponències presentades a la I Jornada de Formació CEI-IB: "Els reptes ètics de la recerca en salut del s.XXI". Palma, 10 de novembre de 2017.


PDF Seminari IdISBa. "El Comitè d'Ètica de la Investigació de les Illes Balears". Presentació a càrrec de Gemma Melero, secretària tècnica del CEI-IB.


PDF “El Comitè d’Ètica de la Investigació de les Illes Balears: els primers quinze anys”. Revista de ciències de la salut de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears. Article especial. Medicina Balear 2017; 32(1): 23-29.


ACCESSOS DIRECTES

Quin tipus d'estudi és el meu?

Registre Espanyol d'Estudis Clínics

AEMPS: Recerca clínica amb medicaments d'ús humà

Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa)

Institut de Salut Carles III

Oficina de apoyo a la innovación AEMPS

Oficina de suport a la innovació i coneixement sobre medicaments