La caracterització de varietats ancestrals

    

La descripció de les varietats inclou tant la descripció morfològica de la planta i el seu fruit, com també l’estudi sanitari, la identificació genètica de les varietats i la recopilació històrica de les mateixes. Conèixer i caracteritzar aquestes varietats és un element clau per a la preservació del patrimoni agrícola i cultural de les Illes Balears, a més de contribuir a la investigació per a la resiliència i adaptació del nostre territori en un context de canvi climàtic.

   

IMG_9_i_8.png

   

Actualment, hi ha descrites una quarantena de varietats de vinya, i s’està treballant amb la descripció de les varietats procedents de les noves prospeccions, tant de Mallorca com d’Eivissa.

Taula 1. Les varietats de vinya de les Illes Balears

TAULA1_VINYA.jpg

Podreu trobar les varietats descrites a Catàleg de varietats locals d’interès agrari de les Illes Balears, així com la publicació de Varietats de vinya de les Illes Balears, o el fulletó divulgatiu de les varietats de vinya, en aquesta web.