Torna

Portal Consum

Max dibuixa historietes de Consum

Max, o Francesc Capdevila (Barcelona, 1956), és autor d’historietes i il·lustrador. Començà a dibuixar còmics el 1973 i, actualment, els seus treballs es publiquen a diversos països europeus i americans. Fou membre de l’equip fundador de la revista El Víbora (1979). També és fundador i co-director de la revista semestral d’historieta i gràfica d’avantguarda NSLM, co-editada des de Palma de Mallorca i Madrid per Inrevés Edicions i Ed. Sins Entido. És creador de personatges tan populars com Gustavo, Peter Pank i el seu recent Bardín. La seva feina com a il·lustrador inclou cartells, cobertes de llibres i discs (Pascal Comelade, Los Planetas), il·lustracions per a premsa (The New Yorker Magazine, entre d’altres) i llibres infantils.

Ha rebut nombrosos reconeixements per les seves historietes. Entre ells, el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona (2000), el premi Ignatz (EEUU, 1999) i el Premio Nacional de Cómic (2007).  En el camp de la il·lustració, ha obtingut el Premi de la Crítica Serra d’Or 1996 i el Premio Nacional de Ilustración Infantil y Juvenil de l’any 1997.

Viu a Mallorca des del 1984.

Entre el desembre de 2010 i l’abril de 2011, Max ha col·laborat  amb la Direcció General de Consum del Govern de les Illes Balears, creant un personatge propi i una sèrie de 4 historietes per a conscienciar sobre el consum responsable i els drets dels consumidors.  El personatge creat, na Tina, ha esdevingut la “cara visible” de la Direcció General de Consum a les Illes Balears en tot el seu material de divulgació i així com a la pàgina web (www.consum.caib.es) i al Portal del Consumidor.

Aquí pots veure totes les historietes creades per Max, expressament per a Consum:

DESEMBRE 2010: Per un Nadal responsable
GENER 2011: Consum responsable= segur+saludable+solidari+sostenible
FEBRER 2011: Tú reclames, Nosaltres mediam, Tots hi guanyam!
MARÇ 2011: La D.G.Consum t'ajuda a controlar el pressupost familiar

I... sí! Max també és autor del cartell que il·lustra la pàgina inicial del Portal del Consumidor.