Torna

Races autòctones de les Illes Balears

Ca eivissenc


Característiques més destacades

El cap és llarg i estret, i més aviat petit amb relació al cos. El morro és prominent i sobresurt de les mandíbules inferiors. El nas és lleugerament convex i de color de carn, amb uns oronells ben oberts. Els llavis són fins, recollits i també de color de carn. Els ulls són oblics, petits i de color d’ambre clar, malgrat que pot canviar d’intensitat segons el pelatge. Les orelles, de grossària mitjana, són ben dretes, dirigides cap endavant, cap als costats horitzontalment o cap endarrere, segons les circumstàncies, ja que són molt mòbils.

Ca eivissenc - Característiques més destacades

El coll és molt sec, de pell llisa i sense gorga, i sol tenir la llargària de la quarta part del cos. Aquest és més llarg que no alt, amb una esquena llarga i flexible, el costellam aplanat i el ventre recollit. La gropa és estreta, obliqua i ben musculada. La coa és llarga i va tornant prima cap a la punta. Caiguda en repòs, quan està en acció adopta la forma de falç.

Les extremitats són llargues, magres i ben aplomades, amb molt bones articulacions. Els peus són llargs i estrets, amb ungles fortes i palpissos molt durs.

La pell és estirada, ben aferrada al cos i de color rosat. El pèl pot ser curt o llis, cerrut o dur, i llarg. El pèl curt és fort i lluent, però el seu tacte no és sedós; el cerrut és més llarg i més aspre i, finalment, el pèl llarg és molt suau i té una longitud d’uns 5 cm. El color del pèl és blanc i roig, i en els unicolors blanc o roig. El color lleonat s’admet en els de pèl llis.

Pel que fa al tipus de marxa, el trot en suspensió és el preferit, però al galop és molt àgil i veloç.