Torna

Espais Naturals Protegits

LA FINCA PÚBLICA D'ALBARCA - ES VERGER

INFORMACIÓ BÀSICA

Cartografia:

06_Finques_Publiques_ALBARCA_ES-VERGER_ALQUERIA.jpg 

Finca pública Albarca_Es Verger_Alqueria.pdfFinques públiques d'Albarca, es Verger i s'Alqueria.pdf

Descripció general: les finques d'Albarca i es Verger foren adquirides pel govern de les Illes Balears l'any 1999. Des d'antic han anat sempre molt lligades i han format part de la mateixa propietat complementat-se, ja que Albarca ha tingut sempre un caràcter agrícola, amb conreus cerealístics i de l'olivera; mentre que es Verger ha tingut un important aprofitament ramader, perquè a la finca predominen les zones muntanyoses, aprofitades tradicionalment com a pastures per als bestiars oví i equí. 

Els voltants de les cases d'Albarca, les més importants del conjunt, mostren un intensiu aprofitament humà (eres, rotlles de sitja, forns de calç, marges, una tafona, i diversos jaciments arqueològics). Actualment a la casa dels senyors d'Albarca trobam un refugi de muntanya amb capacitat per a deu persones. Ja dins els límits des Verger, en la zona costanera, trobam dues construccions més (l'antiga caseta d'estiueig dels senyors d'Albarca i una caseta d'ús ramader) reconvertides en refugis de muntanya.

Quant als valors naturalístics d'aquestes finques, és a es Verger on podem fer les més destacables apreciacions, ja que aquesta finca inclou tota la zona costanera del Parc natural de la península de Llevant (des de s'Arenalet des Verger fins a cala na Picarandau) i els cims de major altitud de la Serra de Llevant. Dins les terres des Verger es localitzen abundants coves i avencs, nombrosos endemismes vegetals rupícoles, així com les principals àrees de nidificació de rapinyaires del Parc natural.

Superfície: 1.127,9 hectàrees.

Situació: es localitza al nord del municipi d'Artà al Parc natural de la península de Llevant.

Com arribar-hi: s'hi pot arribar des de la carretera d'Artà en direcció a l'ermita de Betlem (Ma- 3333) i girant a la dreta al quilòmetre 4.7. Google maps

Equipaments:

  • Oficina d'Ibanat (CAIB): C/ Gremi de Corredors, 10 - 1º. Polígon de Son Rossinyol, 07009 Palma. Telèfon 971 17 76 45. Fax 971 17 76 47. Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15 h.
  • Refugi de s'Alzina, s'Arenalet i els Oguers: Telèfon d'informació: 971 17 76 52. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Itineraris: és possible realitzar-hi els itineraris autoguiats següents:

Accessibilitat: no està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

GESTIÓ

Pla anual 2010 del Parc natural de la península de Llevant.Pla anual 2010 Llevant.pdfPla anual 2010 Llevant.pdf

Memòria de gestió 2009 del Parc natural de la península de Llevant.Memòria gestió 2009 Llevant.pdfMemòria gestió 2009 Llevant.pdf

PUBLICACIONS - enllaça-hi
  • Tríptic del parc natural de la península de Llevant (català, castellà, anglès i alemany).
  • Itineraris de la península de Llevant (català).