Torna

Espais Naturals Protegits

INFORMACIÓ GENERAL I RESERVES

LOCALITZACIÓ DELS REFUGIS

Refugis CAIB agost 2010 150.jpg

Plànol general refugis.pdfPlànol general refugis.pdf

La xarxa de refugis del Govern de les Illes Balears està integrada per equipaments que permeten la realització de petites estades en contacte amb la natura. Els refugis tenen característiques i serveis diferenciats amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats de tots els usuaris.

Des de maig de 2015 es disposa de la certificació ISO14001:2004 de gestió ambiental a la xarxa de refugis del Govern: POLÍTICA AMBIENTAL.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 REFUGIS

Actualment la xarxa està integrada pels següents equipaments:

 • Refugis de muntanya, amb les prestacions bàsiques.
 • Refugis amb serveis on, a part de les prestacions bàsiques, els usuaris disposen de cuina, llits, banys i dutxes, i poden optar a altres serveis com llençols.
  AVÍS IMPORTANT PER AL COMPLIMENT DE LA NORMATIVA

  A partir de l'1 de juliol del 2016 les estades a refugis han de complir la Llei 2/2016, de 30 de març, de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible.

  REFUGIS DE MUNTANYA
  REFUGIS AMB SERVEIS
  COM RESERVAR UN REFUGI

  Avís important

  Reserves de refugis per a Nadal de 2018 a partir de l'1 d’octubre de 2018

  Les reserves de refugis del 21 de desembre al 7 de gener s’ha de fer al número de telèfon 971 17 76 52 (de 10.00 a 14.00 h de dilluns a divendres). Les reserves s’han de concedir per ordre de telefonada.
  Teniu en compte que l’estada mínima per a les reserves dels dies 25 de desembre serà data d'entrada dia 24 i data de sortida dia 27 de desembre (3 nits), per reservar dia 1 de gener la data d'entrada serà dia 31 de desembre i data de sortida dia 02 de gener (2 nits).

  Les reserves es poden fer amb una antelació màxima de 3 mesos. Si vol realitzar una reserva premi aquí:

  Accedir a la reserva en línia.

  Per a altres consultes: 971 17 76 52 / Correu electrònic a: refugis@ibanat.caib.es

  NORMES D'ÚS DELS REFUGIS
  • No es pot excedir la capacitat d'usuaris dels refugis.
  • Els desperfectes que s'ocasionin durant l'estada s'han de comunicar al Centre d'Informació Ca s'Amitger en el cas dels refugis de muntanya, o al personal de guàrdia del Parc Natural de la Península de Llevant, en el cas dels refugis amb serveis del Parc Natural de la Península de Llevant i Son Real. Si es comprova que els desperfectes han estat produïts per un mal ús, les despeses seran a càrrec dels usuaris.
  • Es podran anul·lar les reserves ja concertades per motius tècnics o previsions meteorològiques adverses.
  • Ni el refugi ni els voltants poden ser rellogats.
  • Els usuaris dels refugis de muntanya han de portar el material necessari per poder dormir, com sacs de dormir o flassades.
  • Els gestors no es responsabilitzen dels objectes de valor dels usuaris.
  • Es prohibeix la presència d'animals, a excepció de cans guia.
  • Sols es podrà fer foc als llocs habilitats.
  • Els usuaris han de tenir cura de l'entorn i han de col·laborar en les bones pràctiques ambientals com la separació de fems, un ús responsable de l'aigua i mantenir els llums apagats sempre que sigui possible.