Torna

Espais Naturals Protegits

REFUGI DEL PARC NACIONAL DE CABRERA "Rosa dels Vents"

ATENCIÓ!! Per motius de gestió, el refugi no s'obrirà al públic fins a nou avís.

El refugi de Cabrera està habilitat a les antigues instal·lacions del campament militar a l'illa de Cabrera Gran, dins l'arxipèlag de Cabrera (declarat Parc Nacional el 1991).

Fotografies

desc_cabrera.jpg

Localització i accés

El refugi es troba situat al costat del Mollet des Pagès i sa Platgeta, dins el Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

Coordenades UTM: X: 494.588, Y: 4.333.001.

L’accés al refugi és únicament a peu, per una pista irregular i pedregosa (amb desnivell en alguns trams) que va del Port al Mollet des Pagès (durada aproximada: 15 minuts). S’aconsella anar lleuger d’equipatge i amb calçat adequat. No hi ha servei de transport de persones ni motxilles.

Com arribar al Parc Nacional de Cabrera:

S’hi arriba per mar mitjançant vaixell privat o en les barques de transport col·lectiu que parteixen del Port de la Colònia Sant Jordi (ses Salines). Important! confirmar previament la disponibilitat de transport col·lectiu amb les empreses autoritzades. 

Per embarcació privada s’ha de sol·licitar en línia una autorització de navegació i de fondeig en el cas de voler-hi passar la nit.

EL PARC NACIONAL MARITIMOTERRESTRE DE L'ARXIPÈLAG DE CABRERA enllaça-hi

El Parc Nacional està constituït per 19 illes i illots, i tota la zona marina dels seus voltants, que constitueixen una superfície de 90.794 hectàrees (89.478 hectàrees marines i 1.316 hectàrees terrestres). Està situat al sud de Mallorca, a deu milles nàutiques del Port de la Colònia de Sant Jordi (ses Salines). Pertany al municipi de Palma.

Descripció i equipaments del refugi de Cabrera
El refugi de Cabrera té capacitat màxima per a 12 persones, distribuïdes en 4 habitacions: Tramuntana de 4 places, Llevant de 4 places, Migjorn de dues places i Ponent de 2 places. També disposa d’un menjador-sala d'usos múltiples, una cuina compartida i un bany compartit exterior amb dutxes. El dia de sortida es podrà fer ús de les zones compartides fins a les 14h.

La reserva d’habitacions dóna dret a emprar-les des de les 13 h de la data d’inici de reserva fins a les 10 hores de la data de finalització. La recollida de les claus i la formalització de l’entrada es fa a les oficines del Port de Cabrera.

Electricitat: Disposa d’electricitat, que prové en un 50 % de plaques fotovoltaiques, per a la il·luminació i els electrodomèstics.

Aigua: Disposa d’aigua no potable i plaques solars tèrmiques per a aigua calenta. És important fer-ne un consum reduït, atesa la manca d’aigua al Parc Nacional.

Sala d’usos múltiples-menjador-cuina: disposa de taules, cadires, vitroceràmica, dues geleres, dos microones, cafetera italiana i estris bàsics (tassons, plats i coberts, olles i paelles). 

* Hi ha cunes disponibles, sota petició. 

NOTA IMPORTANT SOBRE RESIDUS: La gestió dels residus al Parc Nacional és complexa i enfocada cap a la reducció de fems. Cal dur menjar sense envasos ni plàstics d’un sol ús. La resta de residus es disposaran degudament separats en els contenidors de reciclatge.

No tirar tovalloletes i altres productes d’higiene personal al WC.

Es recomana dur productes d’higiene i protecció (sabons, cremes, protecció solar, etc.) naturals i ecològics per disminuir la contaminació marina.

Serveis generals:

  • Servei de cantina al port principal (begudes i entrepans).
  • Flassades.
  • Productes de neteja (paper de vàter, rentaplats, granera, fregadora, etc.).
  • Extintors.

Serveis NO inclosos:

  • Aigua potable.
  • Roba de llit (llençols).
  • Tovalloles i sabons de bany.
  • Transport de persones, motxilles i queviures.


Animals: Es prohibeix la presència d’animals, a excepció de cans guia.

Fumadors: Només està permès fumar a la zona del Port i del Mollet. No està permès fumar en cap altra banda del Parc Nacional (instal·lacions, platges, camins, zona de pícnic, etc.).

Adaptacions: El refugi no està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries: Dins el Parc Nacional de Cabrera hi ha itineraris que es poden dur a terme de manera autoguiada, itineraris que només es poden fer amb guies, acces lliure al museu (consultar horaris) i al castell. A l’oficina d’atenció al públic del Port de Cabrera hi trobareu fulletons, mapes del Parc Nacional i informació dels diferents itineraris i possibles activitats a dur-hi a terme. Per a participar en les activitats guiades, cal reservar plaça prèviament a l’oficina d’informació del Parc.


RESERVES: ATENCIÓ!! Per motius de gestió, el refugi no s'obrirà al públic fins a nou avís. 

Nova plataforma de reserves del Parc Nacional de Cabrera, que com a novetats inclou la possibilitat de reservar el refugi de Cabrera, així com sol·licitar les autoritzacions per accedir amb transport col·lectiu al Parc Nacional de Cabrera.

RECORDEU! Per accedir al Parc Nacional de Cabrera en transport privat és obligatori disposar de permis de navegació, i el accés en transport colectiu requereix una autorització prèvia expedida pel parc.

WEB DE RESERVES