Torna

Espais Naturals Protegits

REFUGI DE CÚBER

Construït per l'ICONA l'any 1978 com a aixopluc per als pescadors, es va reformar com a refugi els anys 90. L'edifici i els voltants disposen dels equipaments bàsics per fer-hi estades.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 Cúber
Fotografies
1. Cuber.JPG 2. La neu a Cuber.jpg 3. Llenyer del refugi de Cuber.jpg
 5. Vistes refugi de Cuber.JPG
Localització i accés

El refugi de Cúber es troba en el Paratge natural de la Serra de Tramuntana, a les proximitats de l'embassament de Cúber, en el terme municipal d'Escorca, a 760m d'alçada.

S'hi accedeix per un camí situat al km 34 de la carretera Andratx - Pollença (MA-10), a la vora de l'embassament. S'hi pot arribar amb transport públic.

Coordenades UTM. X:481411 i Y:4403449.

Plànol refugi Cúber.pdfPlànol refugi Cúber.pdf 

La finca de Cúber - enllaça-hi

Fins que l'any 1972 es construí l'embassament, Cúber era la típica possessió de muntanya on els conreus, juntament amb l'explotació forestal de l'alzinar i les pastures, eren la base d'una manera de subsistència tradicional. La finca és ara propietat del Govern de les Illes Balears.

La pluviometria elevada i un relleu molt variable fan de la finca de Cúber un dels espais de la Serra amb major riquesa paisatgística i natural de Mallorca.

Als embassaments només es permet pescar amb l'autorització de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Descripció i equipaments

El refugi de Cúber té una superficie de 25 m2, amb un altell. La capacitat del refugi és de sis persones.

Dins el refugi hi ha una taula amb un banc, un altell i una estufa de llenya. Trobareu també una farmaciola i un extintor. Disposa de llits amb base de fusta.

El refugi té llum mitjançant plaques solars. Endolls inexistents

A l'exterior hi ha una taula adaptada, un fogó adaptat, un bany químic adaptat i un llenyer.

Adaptacions

Al refugi hi ha espai perquè una persona amb mobilitat reduïda hi pugui fer estada. Les altres cinc places es troben a un altell.

Activitats complementàries

La finca de Cúber i el seu entorn conformen un dels espais més visitats pels excursionistes, ja sigui com a punt d'inici i final d'itineraris de muntanya o com a zona de pas d'algunes de les rutes més tradicionals de la Serra.

Des del refugi podeu fer el camí de Cúber al barranc de Biniaraix, i l'itinerari de la volta als Tossals Verds.Cúber Biniaraix.pdfCúber Biniaraix.pdf Puig Tossals Verds.pdfPuig Tossals Verds.pdf

RESERVES

Telèfon d'informació: 971 17 76 52. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Accedir a la reserva en línia.