Torna

Espais Naturals Protegits

CASES DE BINIFALDÓ

Les cases de Binifaldó són un centre d’educació ambiental des de l’any 1985 que s’empra també com a refugi.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 Cases de Binifaldó
Fotografies

      

Localització i accés

Les cases de Binifaldó es troben en el Paratge natural de la Serra de Tramuntana, dins la finca pública de Binifaldó. Per arribar a les cases cal passar per la finca pública de Menut. Aquestes dues finques foren els primers monts d'utilitat pública declarats a les Illes Balears.

S’accedeix a les cases de Binifaldó des de la carretera de Lluc a Pollença (Ma-10), seguint el tram asfaltat del camí de Menut que arriba fins a les cases de Binifaldó i continua fins el coll des Pedregaret. El recorregut és d’aproximadament 3,5 km.

Coordenades UTM. X:492273 i Y:4409880.

La finca pública de Binifaldó - enllaça-hi

La vegetació predominant de la zona és l'alzinar, en part a causa de l'abundància d'aigua, que també es veu reflectida en la destacada quantitat de fonts i avencs que hi ha als voltants.

A banda de la riquesa natural de l'espai, destaquen els nombrosos elements patrimonials relacionats amb la utilització del bosc com a font de recursos. És el cas de forns de calç, barraques i sitges de carboners o parets seques.

Descripció i equipaments

Les cases de Binifaldó tenen una superfície aproximada de 653 m2 construïts distribuïts en dues plantes.
La capacitat màxima del refugi és de 20 persones distribuïdes en 3 habitacions.
Les cases compten amb un porxo, una cuina amb gelera, banys i dutxes, una sala amb foganya, electricitat, calefacció i un forn de pa, excepte quan queda prohibit fer foc als exteriors dels refugis durant l’època de risc d’incendi.

Adaptacions

Les cases no estan adapdes a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries

Des de les cases es pot seguir el camí de la coma de Binifaldó i el camí de sa Moleta de Binifaldó. A les proximitats del refugi hi ha el camí de sa cometa des Morts, el camí del puig Tomir, el camí Vell de Lluc a Pollença, el puig d'en Galileu i el camí vell de Lluc a Caimari. Coma de Binifaldó.pdfComa de Binifaldó.pdfCometa des morts.pdfCometa des morts.pdf Puig Tomir.pdfPuig Tomir.pdf 

A la finca pública de Menut hi ha tres àrees recreatives: Menut I, Menut II i es Pixarells, gestionades pel Govern de les Illes Balears. Enllaça-hi

RESERVES

Telèfon d'informació: 971 17 76 52. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Accedir a la reserva en línia.