REFUGI DES OGUERS

El refugi des Oguers era antigament l'estança dels guardes de les egües dels senyors de la possessió des Verger.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 Casa d'es Oguers
Fotografies
1.Vistes refugis es Oguers.JPG 10. Vistes refugis es Oguers.JPG 4. Cuina Refugi es Oguers.JPG 5. Habitació refugi es Oguers.JPG 6. interior refugi es Oguers.JPG  8. Refugi es Oguers.JPG 9. Serveis refugi es Oguers.JPG
 10. Vistes refugis es Oguers.JPG 7. Oguers.JPG
Localització i accés

El refugi des Oguers està a 15 minuts de la platja de s'Arenalet, al Parc Natural de la Península de Llevant.

Coordenades UTM. X:531708 i Y:4401448.

L'accés al refugi és a peu pel camí dels Presos (Itinerari 3) i el camí de s'Esquena Llarga (Itinerari 5). Durada aproximada 2 hores i mitja. Una altra possible ruta d'accés, però per fora del Parc, és pel camí dels Carabiners, des de Cala Mitjana, seguint la costa en direcció oest fins a s'Arenalet i des d'allà pujant un tram del camí de s'Esquena Llarga (Itinerari 5). Durada aproximada 1 hora i 45 minuts.

Plànol refugi des Oguers.pdfPlànol refugi des Oguers.pdf 

El Parc Natural de la Península de Llevant - enllaça-hi

El Parc Natural de la Península de Llevant, amb una extensió aproximada de 1.600 ha, està situat al nord - est de l'illa, en el terme municipal d'Artà, i comprèn el territori de les finques públiques d'Albarca, es Verger i s'Alqueria Vella.

Descripció i equipaments

El refugi des Oguers té una sola planta. Compta amb tres habitacions dobles i una habitació quàdruple. La capacitat és de deu persones i només es pot llogar sencer.

Disposa d'electricitat, provinent de plaques fotovoltaiques, per la il·luminació, els electrodomèstics i endolls habilitats per als usuaris.

Disposa d'un servei d’aigua potable. Amb plaques solars tèrmiques per a l'aigua calenta.

Hi ha dos banys amb banyera, una cuina totalment equipada (fogons, forn, gelera, pica de fregar, etc) i una sala menjador amb estufa de llenya i xemeneia habilitada per torrar.

A l’entrada del refugi hi ha un clauer per poder accedir al refugi. A la sortida els usuaris hauran de deixar la clau al clauer.

Mobiliari: totalment moblat (taules, cadires, llits, etc).

Material disponible: estris de cuina (olles, paelles, coberts, vaixella, etc), productes de neteja, farmaciola i extintors.

Disposa de contenidors per a la recollida selectiva de residus.

Serveis generals

- L’accés als refugis s’ha de fer a peu. No es transportaran ni persones ni queviures.

- Servei de bressols.

- Servei de llenya (no disponible durant l'època de risc d'incendis).Adaptacions

El refugi no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries

Dins el Parc Natural de la Península de Llevant hi ha una xarxa d'itineraris que es poden realitzar de forma autoguiada o també amb educadors ambientals (cal concertar la visita prèviament al centre d'informació/oficina del Parc, telèfon de contacte: 606 096 830 de dilluns a divendres de 9 a 16 hores).

RESERVES

Telèfon d'informació: 971 17 76 52. De dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

Accedir a la reserva en línia.