Torna

Les reserves marines a les Illes Balears

Plànol de situació i zonificació 

Plànol1

Al sud del cap Enderrocat es va definir una zona de protecció integral que és el vertader nucli de la reserva amb uns 2 km² d'extensió. Aquesta zona està dominada pels alguers de posidònia, en ella està prohibida qualsevol activitat extractiva, el busseig amb escafandre autònom i el fondeig d'embarcacions sobre la posidònia. Els punts que delimiten l'àrea de protecció integral són:

  • La intersecció de la línia de costa amb el paral·lel 39º 28,60' N
  • 39º 28,43' N / 002º 42,26' E
  • 39º 27,55' N / 002º 43,62' E
  • La intersecció de la línia de costa amb el paral·lel 39º 27,03' N

A la resta de la reserva es permeten la pesca d'arts menors, la pesca recreativa i la pesca submarina, amb unes mesures de regulació concretes que es defineixen normativament.

A tota la reserva estan prohibides la pesca d'arrossegament, la d'encerclament i la pesca amb palangre, com també la captura de peixos i d'invertebrats, les poblacions dels quals es considerin amenaçades. Entre aquestes espècies cal esmentar peixos com els escats (Squatina spp.), el gatvaire (Scyliorhinus stellaris), les ferrasses (Dasyatis spp.), les agulletes (Nerophis spp. i Syngnathus spp.), i invertebrats com la nacra (Maja squinado), la cigala (Scyllarides latus), el corn de cornar (Charonia lampas), la baldufa rugosa (Astraea rugosa) i el pop trobiguera (Octopus macropus).

PDF Característiques de la Reserva Marina de la Badia de Palma

Planol2

Veure mapa gran