Torna

Arxiu del Govern de les Illes Balears

Tornar al llistat de notícies

18/01/2023

Nou edifici d'Arxiu a Muro

Començam el 2023 amb la inauguració d’un altre equipament d’arxiu, en aquest cas a Muro, que per Sant Antoni d’enguany ha obert i «beneït» el nou ús de l’antic edifici de la Cooperativa agrícola murera, construït el 1937, el qual després d’uns anys d’obres s’ha transformat en un arxiu modern amb els espais requerits per poder dur a terme i en condicions, les funcions requerides per a un bon tractament dels documents.

Des de fa gairebé vint-i-cinc anys, Muro compta amb la figura d’un tècnic arxiver que ha fet una gran feina arxivística, des d’inventariar documents medievals, fins a tenir cura de la gestió documental dels documents actuals que l’Ajuntament de Muro necessita per al funcionament de la institució i per donar un bon servei a la ciutadania.

Felicitam el poble de Muro, i sobretot al company arxiver, Sebastià Riutort i Taberner, per aquest Arxiu i per la tasca feta tots aquests anys, ja que sense aquest impuls aquesta fita avui no hagués estat possible.

Finalment, volem fer referència al Sant Antoni arxiver, obra de l'artista Rafel Moreno Brunet, que va presidir els actes de tan solemne esdeveniment, i que també il·lustra aquesta notícia.

Sant Antoni arxiver,

patró dels animals,

ara a Muro també

curador dels lligalls.