Torna

Observatori de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)

Benvinguts al portal de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears (OBJIB), espai de recerca, reflexió i documentació sobre els joves i les joves a les Illes.

Aquí trobareu, a la vostra disposició, un important volum de dades i d’informació útils per obtenir una radiografia general de la realitat de les persones joves. El col·lectiu de 15 a 29 anys representa un 16,46 % de la població de Balears, arribant a un 24 % si es té en compte la franja d’edat de 30 a 34 anys (padró 2018).


desc_Portada Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019.jpg

L'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019 recull iniciatives de les administracions, de la societat civil i recerques actuals relacionades amb l'àmbit juvenil. El monogràfic d’aquesta edició dur per títol: <Ser jove en un món globalitzat>, i inclou articles per a la reflexió al voltant de temes tan actuals com les noves formes de convivència, els moviments feministes i l’ecofeminisme, l’abús de les tecnologies o el moviment juvenil d’alerta pel clima.

L'Anuari de la Joventut és el resultat de la col·laboració entre l'IB Jove de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, del Govern de les Illes Balears; el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut i la UIB, concretament del Grup d'investigació i Formació Educativa i Social (Gifes), membres del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques. La iniciativa compta, a més, amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de Colonya Caixa Pollença.


desc_Imatge portada Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2018.png

L'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2018 és una iniciativa i el resultat de la col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE); el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Joventut, i la Universitat de les Illes Balears, concretament del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) i el Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques. La iniciativa compta, a més, amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença, Colonya.


L'OBJIB estrena Mirada Jove, un canal que recull els testimonis dels joves i les joves sobre la seva realitat.

Cada mes, durant 15 mesos, es tractarà un tema i es publicarà un vídeo al canal de youtube de l'OBJIB cada divendres que es vincularà a les xarxes socials en matèria de joventut dels perfils del mateix OBJIB (Instagram, Facebook, Twitter).

 Imatge youtube.png  Imatge instagram.jpg  Imatge facebook.png  Imatge twitter.png 

El divendres dia 24 de novembre vam estrenar el primer vídeo complet de Mirada Jove. Aquest mes els joves i les joves parlen sobre què significa ser jove, quan es deixar de ser-ho, el sentiment de generació, les amistats,... en definitiva sobre com es configura la identitat juvenil.

   

 desc_INFOGRAFIA Població I.jpg

desc_INFOGRAFIA Població II.jpg

 

Novetats

28/03/2019 Presentació de l'estudi dels Perfils dels i les professionals de Joventut a les Illes Balears
27/04/2012 Resum de l'estudi Polítiques locals de joventut a les Illes Balears, 2010
29/07/2013 Nou Decret regulador de la Comissió Interdepartamental per a l'Elaboració de Polítiques de Joventut
29/07/2013 Polítiques Locals de Joventut a les Illes Balears
29/07/2013 Estudi Diagnòstic de la Joventut dels Municipis Rurals de les Illes Balears
07/02/2013 Biblioteca digital de l'OBJIB

 

Ajuda'ns a millorar l'Observatori

Clica aquí i envia'ns els teus comentaris o suggerències.

Si ho prefereixes escriu-nos a observatorijove@ibjove.caib.es