Torna

Observatori de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)

Benvinguts al portal de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears (OBJIB), espai de recerca, reflexió i documentació sobre els joves i les joves a les Illes. 

Aquí trobareu, a la vostra disposició, un important volum de dades i d’informació útils per obtenir una radiografia general de la realitat de les persones joves. El col·lectiu de 15 a 29 anys representa un 16,8 % de la població de Balears (196.738 joves), arribant a un 24,1 % (281.978 joves) si es té en compte la franja d’edat de 30 a 34 anys (padró 2020).

desc_211018 bloc1_1.03.png          desc_211018 bloc1_1.04.png          desc_211018 bloc1_1.05.png  

Crida a la presentació de propostes d’articles per al proper volum de l’ANUARI DE LA JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS 2022


Et convidam a presentar una proposta d’article per al pròxim volum de l’Anuari de la Joventut
de les Illes Balears 2022.

Es fa una crida a participar a tots aquelles professionals, administracions i/o persones involucrades en l’àmbit de la joventut de les Illes Balears. A la passada edició del 2021 es va posar de manifest la necessitat d’afrontar el repte de l’equitat intergeneracional des d’una mirada interdisciplinar. Per aquest motiu es valoraran especialment treballs que incideixin en aquest tema a través d’experiències pràctiques d’intervenció i de treballs de recerca científica des d’un enfocament innovador on les joves siguin protagonistes actius i que situïn la participació juvenil al centre de la reflexió.

Extensió màxima: 500 paraules
Data de lliurament de la proposta: 9/05/2022
Contacte i enviament de propostes: anuaridelajoventut@gmail.com
Es comunicarà l’acceptació de la proposta per correu electrònic el més aviat possible.
Una vegada acceptada la proposta:
Data de lliurament del treball definitiu: 3/07/2022
• Normes de publicació del treball definitiu


Col·lecció d'infografies de l'OBJIB #JovesBalearsEnXifres


desc_211018 PORTADA colinfo OBJIB.png

BLOC 1: Població jove

BLOC 2: Educació i formació

BLOC 3:  Ocupació i economia


L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears aquest 2021 arriba a la seva quarta edició. Compta amb 16 articles, a més de la col·lecció guanyadora del certamen de fotografia d’Art Jove 2021, de la qual s’ha extret la foto de portada.

Els articles es distribueixen en tres apartats: (a) indicadors al voltant de la situació de l’emancipació del jovent illenc, (b) iniciatives, estudis i debats actuals, i (c) monogràfic, que sota el títol <Joves i vivències en temps de covid> aborda temes i reflexiona al voltant de com la pandèmia ha afectat a les persones joves en àmbit vitals molt diferents.

Dia 2 de desembre de 2021, es va dur a terme l’acte de presentació de la publicació que comptà amb la conferència del senyor Pablo Simón, doctor en Ciències Polítiques i Socials, sota el títol: <Una generació entre dues crisis: de la Gran Recessió a la pandèmia>. Podeu veure l'acte de presentació complet a https://youtu.be/dyculM7ZL-k


 

Ajuda'ns a millorar l'Observatori

Clica aquí i envia'ns els teus comentaris o suggerències.

Si ho prefereixes escriu-nos a observatorijove@ibjove.caib.es