Torna

Observatori de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)

Benvinguts al portal de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears (OBJIB), espai de recerca, reflexió i documentació sobre els joves i les joves a les Illes.

Aquí trobareu, a la vostra disposició, un important volum de dades i d’informació útils per obtenir una radiografia general de la realitat de les persones joves. El col·lectiu de 15 a 29 anys representa un 16,6 % de la població de Balears (191.099 joves), arribant a un 24 % (275.396 joves) si es té en compte la franja d’edat de 30 a 34 anys (padró 2019).


desc_Invitació presentació AJ2020.jpg

Dijous dia 3 de desembre a les 19 h presentam l'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2020

L’acte serà online i es podrà seguir des de l’enllaç: htpps://canal.uib.cat
Agrairem que confirmeu l’assistència a l’adreça anuaridelajoventut@gmail.com

Dolors Reig, conferenciant, consultora i autora principal de l’espai «El caparazón» https://www.dreig.eu/caparazon/ presentarà la conferència «La generació de la Hiperresponsabilitat».

L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2020, una iniciativa de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca , a través de la  Direcció Insular de Participació i Joventut, i la Universitat de les Illes Balears, concretament del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença «Colonya».

L’edició d’enguany compta amb vint articles distribuïts en quatre apartats: (a) indicadors, (b) iniciatives de les administracions i de la societat civil, (c) estudis i debats actuals, i (d) monogràfic, dedicat al tema «Joves i comunicació digital».


desc_Portada Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019.jpg

L'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019 recull iniciatives de les administracions, de la societat civil i recerques actuals relacionades amb l'àmbit juvenil. El monogràfic d’aquesta edició dur per títol: <Ser jove en un món globalitzat>, i inclou articles per a la reflexió al voltant de temes tan actuals com les noves formes de convivència, els moviments feministes i l’ecofeminisme, l’abús de les tecnologies o el moviment juvenil d’alerta pel clima.

L'Anuari de la Joventut és el resultat de la col·laboració entre l'IB Jove de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, del Govern de les Illes Balears; el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut i la UIB, concretament del Grup d'investigació i Formació Educativa i Social (Gifes), membres del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques. La iniciativa compta, a més, amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de Colonya Caixa Pollença.


   

 desc_INFOGRAFIA Població I.jpg

desc_INFOGRAFIA Població II.jpg

 

Novetats

28/03/2019 Presentació de l'estudi dels Perfils dels i les professionals de Joventut a les Illes Balears
27/04/2012 Resum de l'estudi Polítiques locals de joventut a les Illes Balears, 2010
29/07/2013 Nou Decret regulador de la Comissió Interdepartamental per a l'Elaboració de Polítiques de Joventut
29/07/2013 Polítiques Locals de Joventut a les Illes Balears
29/07/2013 Estudi Diagnòstic de la Joventut dels Municipis Rurals de les Illes Balears
07/02/2013 Biblioteca digital de l'OBJIB

 

Ajuda'ns a millorar l'Observatori

Clica aquí i envia'ns els teus comentaris o suggerències.

Si ho prefereixes escriu-nos a observatorijove@ibjove.caib.es