Torna

Ajudes FSE 2014-2020 d'educació a les Illes Balears

ES_Financiado_por_la_Union_Europea_POS.jpg

Introducció Next Generation EU

NextGenerationEU és més que un pla de recuperació: és una oportunitat única de sortir reforçats de la pandèmia, transformar les nostres economies i societats, i dissenyar una Europa que funcioni per a tothom.

Gràcies a NextGenerationEU:

  • Es preten animar els joves a realitzar estudis científics i tecnològics, que obren portes a les feines verdes i digitals del futur;
  • Afavorir l'educació continuada i la formació d'aprenents.
  • Oferir préstecs i subvencions a joves emprenedors

També des del punt de vista tecnològic, un nivell adequat de competències digitals és essencial perquè les persones i les empreses aprofitin les oportunitats que ofereix la transformació digital. No obstant això, l'escassetat de competències digitals continua generalitzada a la UE: més del 40% dels europeus no tenen competències digitals bàsiques i és difícil que les empreses trobin el talent TIC que necessiten.

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència farà una contribució important per abordar aquestes llacunes i per fomentar el desenvolupament de competències digitals a la UE. Les mesures rellevants inclouen estratègies integrals d'habilitats digitals, accions per tancar l'escassetat d'especialistes en TIC, habilitats digitals per a la població i la mà d'obra, el desenvolupament d'habilitats en ciberseguretat, la digitalització de les institucions i els continguts educatius, així com el suport dirigit als grups vulnerables.

Més concretament, dins l'àmbit educatiu a les Illes Balears, les actuacions es dirigeixen cap al desenvolupament  dels components 19, 20 i 21 corresponents al Pla de digitalització i competències digitals del sistema educatiu #DigEdu, el Pla de modernització de la Formació professional i la modernització i digitalització del sistema educatiu, inclosa l'educació primarenca de 0-3 anys.