Torna

Ibjove

desc_CONS AFERS SOCIALS ESPORTS.png desc_microsite Transparent_Horitzontal+Nom.png

desc_CERTIFICAT_EUROCERT_FORMACIO_IMATGE.png

L'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) és una entitat pública que depèn orgànicament de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears. La seva funció principal és aplicar les polítiques de joventut engegades pel Govern de les Illes Balears i també desenvolupar iniciatives concretes i globals, tant si són pròpies com si són de suport a altres entitats, en benefici del jovent de les nostres illes.

Entre altres coses, l'Institut Balear de la Joventut gestiona el Programa Cultural Art Jove; l'Observatori de la Joventut de les Illes Balears; el Carnet Jove; l'Infojove (amb programes com "Cibermentors" o "Vida digital més segura"); instal·lacions juvenils, com l'alberg i el campament de la Victòria (Alcúdia, Mallorca), i la casa de colònies de Formentera; com també l'Àrea de Participació, d'encontre amb entitats i professionals del món de la joventut i el lleure.

A més, l'Institut Balear de la Joventut organitza activitats formatives i de suport a professionals que treballen en l'àmbit de la joventut, l'educació i el lleure amb el propòsit de reconèixer i valorar la importància de tot el sector que treballa amb joves.

VIDEO INFORMATIU SOBRE QUÈ SÓN ELS CAMPS DE VOLUNTARIAT

Vídeo Arxiu Multimedia

desc_NEW_EUROREGIO_bo_0_nova_convocatoria.jpg

NOVA CONVOCATÒRIA DE CANDIDATURES PER A LA PRIMERA ASSEMBLEA EUROREGIONAL DE LA JOVENTUT

L’Euroregió Pirineus Mediterrània obre una nova convocatòria de candidatures per a la primera Assemblea Euroregional de la Joventut.

Aquesta Assemblea permetrà al jovent intercanviar iniciatives sobre les matèries que els interessen fer arribar les seves propostes als i les representants polítics dels membres de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM).

Totes les persones d’entre 16 i 30 anys que resideixen a les Illes Balears poden enviar la seva candidatura a través d'aquest formulari fins al 5 de juny de 2023 i adjuntar un arxiu per explicar les seves motivacions per actuar com a representants euroregionals mitjançant un escrit, àudio, vídeo, creació gràfica...

L’Euroregió duu endavant aquest projecte emmarcat en el seu full de ruta que té com a objectiu construir un futur resilient compartit, a l’horitzó 2030, per i per a la seva ciutadania, en particular el jovent. Aquesta iniciativa representa una passa més cap a la cooperació entre la societat civil de Catalunya, de les Illes Balears i de la Regió d’Occitània.

El propòsit d’aquesta nova assemblea consultiva és aplegar joves d’origen geogràfic, cultural i lingüístic diferent perquè puguin compartir les seves inquietuds i propostes sobre aspectes com la formació, les oportunitats laborals, la mobilitat, la inclusió social, etc. Tota la informació i enllaç al formulari de candidatura estan disponibles al web de l’EPM.

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. L’Euroregió està formada pels governs de la Generalitat de Catalunya i les Illes Balears i de la Regió d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, que n’assumeix la presidència rotativa des d’octubre del 2020. Les línies d’accions seguides per l’Euroregió estan definides en el seu full de ruta per al període 2021- 2030.

AUTOOCUPACIO_NEWSLETTER.jpg


PREMIS I AJUDES CARNET JOVE PER A PROJECTES D'AUTOOCUPACIÓ 2023


L’Institut Balear de la Joventut ha convocat els Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació per a l’any 2023 amb la finalitat de contribuir a la millora de l’ocupabilitat dels joves. S’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació.

Destinataris
Les persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació.
Poden participar en aquesta convocatòria les persones físiques esmentades, individualment o en grup, que presentin un projecte de negoci que no hagi iniciat l’activitat en el moment de la inscripció o que l’hagi iniciada amb posterioritat a l’1 de gener de 2023, i que tingui el domicili social a les Illes Balears.

Consulta les bases


ARA EL TEU CARNET JOVE NO COSTA RES

El Carnet Jove Europeu a les Illes Balears passa a ser gratuït. La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), suprimeix el preu públic de 6 euros per titular per la seva emissió després que s’hagi modificat el decret que regula el Carnet Jove pel qual es desplega parcialment la Llei integral de la joventut.

Anar al web del Carnet Jove de les Illes Balears

Anar a la notícia

noticia_web_carnet_jove.png

 


CERTAMEN ART JOVE DE CARTELLS 40 ANYS D'ESTATUT D'AUTONOMIA

Aquestes són les obres guanyadors i finalistes del certamen Art Jove al millor cartell d’ aniversari dels 40 anys de l’Estatut d’Autonomia.
Enhorabona a tota la joventut que ha participat que encara no era nada quan es va produir aquest esdeveniment històric.
Gràcies per la vostra implicació, sensibilitat i consciència demostrada.

Júlia Mulet Ortega, 1r premi

Sol Íñigo Vivó, 2n premi

Xavier Alorda Llabrés, 3r premi

Cartell_1r_premi.PNGCartell_2n_premi.PNGCartell_3r_premi.PNG

FINALISTES

Maria Antònia Gomila Fullana

Antònia Sansó Sastre

Jean Paul Gallo Castro


Cartell_Finalista_1.PNGCartell_finalista_2.PNGCartell_finalista_3.PNG

MÉS FINALISTES

Rosa Coli Duque

Iván Linares Mota

Maria Eugènia Vallés Rechach

Cartell_finalista_4.PNGCartell_finalista_5_.PNGCartell_finalista_6.PNG


CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS EXCEPCIONAL D'ESTABILITZACIÓ MITJANÇANT ELS PROCEDIMENTS SELECTIUS DE CONCURS I CONCURS-OPOSICIÓ PER COBRIR LES PLACES DE PERSONAL LABORALDE L'INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT (IBJOVE)

Més informació