desc_microsite Transparent_Horitzontal+Nom.png

L'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) és una entitat pública que depèn orgànicament de la Conselleria de Famílies i Afers Socials del Govern de les Illes Balears. La seva funció principal és aplicar les polítiques de joventut engegades pel Govern de les Illes Balears i també desenvolupar iniciatives concretes i globals, tant si són pròpies com si són de suport a altres entitats, en benefici del jovent de les nostres illes.

Entre altres coses, l'Institut Balear de la Joventut gestiona el Programa Cultural Art Jove; l'Observatori de la Joventut de les Illes Balears; el Carnet Jove; l'Infojove (amb programes com "Cibermentors" o "Vida digital més segura"); instal·lacions juvenils, com l'alberg i el campament de la Victòria (Alcúdia, Mallorca), i la casa de colònies de Formentera; com també l'Àrea de Participació, d'encontre amb entitats i professionals del món de la joventut i el lleure.

A més, l'Institut Balear de la Joventut organitza activitats formatives i de suport a professionals que treballen en l'àmbit de la joventut, l'educació i el lleure amb el propòsit de reconèixer i valorar la importància de tot el sector que treballa amb joves.

CAMPS DE VOLUNTARIAT

A partir del dimarts, 23 d'abril, obrim les inscripcions dels Camps de Voluntariat de les Illes Balears

Termini obert d'inscripcions als camps de voluntariat nacionals i internacionals.


Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres al telèfon 971 178 965 o a través del correu electrònic participacio@ibjove.net

Vídeo explicatiu sobre els Camps de Voluntariat. VIDEO

Enllaç per veure l'oferta de Camps de voluntariat a nivell estatal i internacionals.

CAMPS DE VOLUNTARIAT A LES ILLES BALEARS

FITXES DELS CAMPS DE VOLUNTARIAT A LES ILLES BALEARS

IB-1 IGUALTAT AMB ACCIÓ: CONSTRUINT UN FUTUR JUST PDF

IB-2 EDUCACIÓ AMBIENTAL 2024 PDF

IB-3 PROMOCIONANT LA CULTURA AMB FETS PDF

IB-4 EDUCANT AMB L’EXEMPLE PDF

IB-6 ARQUEOLOGIA AL CASTELL D'ALARÓ PDF

CAMPS DE VOLUNTARIAT PER COMUNITATS AUTÒNOMES. Pàgina Web

CAMPS DE VOLUNTARIAT INTERNACIONALS Pàgina Web

El Centre d’Informació Juvenil de Capdepera ha estat premiat per l’IBJOVE


Pel disseny del nou logotip del Projecte de Corresponsals


El director de l’IBJOVE, Tomàs Amer, ha lliurat avui el Premi de Disseny de Logotip que representarà el Projecte de Corresponsals de l’IBJOVE a Lucilla Belén Ricca Tolosa, de 15 anys, i a Carmen Malindo Rivero, de 14, que han recollit el guardó en representació de tots els joves corresponsals del Centre d’Informació Juvenil de Capdepera. Les dues al·lotes han estat acompanyades per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Capdepera, Agripina Rocha, i pel coordinador de l’àrea, Daniel Molina.

El premi s’ha atorgat a tot el grup de 36 joves corresponsals de Capedepera i consisteix en una estada de cap de setmana en el mes d’agost a la Casa de Colònies de Formentera, que és una de les instal·lacions juvenils que gestiona l’IBJOVE.

El programa de corresponsals és una iniciativa de la Conselleria de Famílies i Afers Socials que, a través de l’ IBJOVE, pretén la participació juvenil en la millora dels processos informacionals.

Els joves interessats reben una formació bàsica per poder transmetre informació d’interès als seus companys i companyes d’institut, associació, amistats, etc., supervisats pels seus referents, informadors o dinamitzadors.

Enguany han format part del projecte cinc municipis de Mallorca (Capdepera, Esporles, Marratxí, Santa Maria i Sóller) i un de Menorca (Ciutadella).

L’objectiu general del projecte de corresponsals és promoure i facilitar eines per a la creació de programes de corresponsals juvenils per tal d’incentivar la participaciójuvenil en el procés de divulgació de la informació, potenciant el seu esperit crític, les seves habilitats informacionals i el maneig saludable de les TIC, de manera que hopuguin transmetre als seus iguals.

El disseny de logotip guanyador està inspirat en els tallers i activitats que organitza cada any l’IBJOVE a una jornada lúdica i formativa que reuneix a tots els corresponsals. Els darrers encontres han estat en el passats mesos de febrer i juny. En del mes de febrer hi varen participar devers 100 joves vinculats als serveis d’informació juvenil o casals de joves dels seus municipis que en una trobada a la casa de colònies de Binicanella (Bunyola) i, en el mes de juny, es reuniren més de 80 joves d’entre 12 i 18 anys al campament de la Victòria (Alcúdia), una de les altres instal·lacions gestionades per l’IBJOVE.

Durant els encontres, mitjançant dinàmiques específiques, els participants s’inicien i es fan conscients que formen part d'un projecte, d'una xarxa i estableixen lligams de grup.

A partir de les activitats formatives milloren les seves habilitats informacionals, coneixen què és la informació juvenil, així com les tasques pròpies del corresponsal de l’IBJOVE.

Premi_Millor_Logotip2024.JPG

Logotip guanyador

Premi de Disseny 2024 del Projecte de Corresponsals de les Illes Balears

Logo_Corresponsals.jpg

PROGRAMA CULTURAL ART JOVE 2024

Podeu consultar les bases aquí

PROGRAMA CULTURAL ART JOVE 2023

LA CONVOCATÒRIA ANTERIOR EN IMATGES

El pianista Marc Laliga, primer premi del Certamen de Música per a Joves Intèrprets (modalitat de solistes) Art Jove 2023

Marc_Laliga.jpg

 J. Bordoy guanya el primer premi del Certamen Art Jove de Creació Musical 2023

J.Bordoy_2.jfif

Anthony Neitzke guanya el primer premi del Certamen Art Jove de Fotografia 2023

Certamen_de_Fotografia_Art_Jove_2023.JPG

CERTAMEN ART JOVE DE CARTELLS 40 ANYS D'ESTATUT D'AUTONOMIA

Aquestes són les obres guanyadors i finalistes del certamen Art Jove al millor cartell d’ aniversari dels 40 anys de l’Estatut d’Autonomia.
Enhorabona a tota la joventut que ha participat que encara no era nada quan es va produir aquest esdeveniment històric.
Gràcies per la vostra implicació, sensibilitat i consciència demostrada.

Júlia Mulet Ortega, 1r premi

Sol Íñigo Vivó, 2n premi

Xavier Alorda Llabrés, 3r premi

Cartell_1r_premi.PNGCartell_2n_premi.PNGCartell_3r_premi.PNG

FINALISTES

Maria Antònia Gomila Fullana

Antònia Sansó Sastre

Jean Paul Gallo Castro

Cartell_Finalista_1.PNGCartell_finalista_2.PNGCartell_finalista_3.PNG

MÉS FINALISTES

Rosa Coli Duque

Iván Linares Mota

Maria Eugènia Vallés Rechach

Cartell_finalista_4.PNGCartell_finalista_5_.PNGCartell_finalista_6.PNG

CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS EXCEPCIONAL D'ESTABILITZACIÓ MITJANÇANT ELS PROCEDIMENTS SELECTIUS DE CONCURS I CONCURS-OPOSICIÓ PER COBRIR LES PLACES DE PERSONAL LABORALDE L'INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT (IBJOVE)

Més informació