Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Autorització per a l'activitat de transport privat complementari de viatgers (VPC).

Alta de còpies, visat, rehabilitació, substitució, renúncia de còpies, duplicat

Codi SIA

208345

Persones destinatàries

Empreses

Termini per a resoldre i notificar

Es de cinc mesos comptats des de la data en que la sol·licitud ha tingut entrada en el registre de la direcció general de Transports (art. 2 del Reial decret 1772/ 1994, de 5 d'agost, pel qual s'adeqüen determinats procediments administratius en matèria de transports i carreteres a la Llei 30/92, de 26 de novembre, de Regim Jurídic de les Administracions Publiques i del Procediment Administratiu Comú.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

Instància de part

Fi de la via administrativa

No

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Observacions

L'Ordre de 4 de febrer de 1993, per la qual es desenvolupa el Reglament de la LLei d'Ordenació dels Transports Terrestres en matèria d'autoritzacions de transport discrecional de viatgers per carretera està modificada per l'OM de 20.06.95 i per l'OM de 26.06.01, i parcialment derogada per la Llei 13/96 i per l'OM 23.07.97.

L'Ordre de 23.07.97 per la qual es desenvolupa el Reglament de la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres en matèria d'autoritzacions de transport discrecional i privat complementari de viatgers està modificada per l'Ordre FOM/2183/2008 de 23 de juliol.

Òrgan competent per a resoldre

Direcció General de Mobilitat

Tràmits

X

NOVA AUTORITZACIÓ D'EMPRESA

Requisits

1. No estar en possessió de cap autorització de transport públic.

2. L'activitat principal de l'empresa o entitat no ha de ser el transport de viatgers.

3. Els usuaris han de ser treballadors adscrits a un dels centres de l'empresa o altres persones que assisteixin habitualment a aquests.

4. L'origen o el destí del transport haurà de ser un dels llocs en què l'empresa desenvolupi treballs relacionats amb la seva activitat principal.

5. Els vehicles han d'estar matriculats a Espanya i disposar d'ells en propietat, arrendament financer o arrendament ordinari.

6. Els conductors dels vehicles hauran de trobar-se integrats a l'organització de l'empresa i comptar amb les habilitacions pertinents.

7. El transport no podrà ser contractat ni facturat de forma independent.

8. Complir les obligacions de caràcter fiscal, laboral i social exigides per la legislació vigent.

Durant la realització del transport s'haurà de dur a bord del vehicle la documentació justificativa dels punts 3, 5 i 6.

Documentació a presentar

a) Justificant d'alta en la Declaració Censal a l'epígraf corresponent segons l'activitat principal realitzada (mod. 036).

b) Memòria explicativa que justifiqui la necessitat de realitzar transports privats complementaris, així com la presentació de documentació justificativa del número de treballadors propis, proveïdors i clients que assisteixen als seus centres amb habitualitat, per tal de justificar la concordànça amb el volum de flota que es pretén.

c) En el cas de què es disposi el vehicle/s mitjançant arrendament ordinari, s'haurà d'aportar el contracte corresponent amb una empresa arrendadora.

d) Comunicar, el titular de l'autorització, la direcció de correu electrònica.

e) Document d'ingrés de la taxa.

Termini màxim

Cinc mesos comptats des de la data de registre d'entrada de la sol·licitud.

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de Mobilitat

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei d'Ordenació del Transport

C/ d'Eusebi Estada, 28. Tel.: 971177181 - Fax: 97176365

(fbouazza@dgmobil.caib.es)

Observacions

La realització de transport privat complementari de viatgers, com a complement necessari o adequat pel desenvolupament de la seva activitat principal, estarà supeditada a la possessió d’una autorització expedida per l’òrgan competent. (Article 103.1 de la LOTT)

En el supòsit de tramitació per part d’una gestoria/representant, s’haurà de presentar el document de poder o mandat de representació corresponent.

La sol·licitud s’ha de fer telemàticament a través de la Seu Electrònica del Ministeri de Foment.

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Direcció General de Mobilitat

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar